Notícia

Les 5 millors selfies que et pots fer a Panticosa

Et proposem 5 bones localitzacions per fer-te una selfie amb els millors paisatges que ofereix de fons Panticosa-Aramon

selfie,panticosa
Selfie a Panticosa Autor/a: Diaridelaneu.cat
Una nova entrega dels reportatges sobre les millors selfies a les estacions d'esquí del Pirineu. Avui visitem Panticosa.


mapa-selfies-panticosaPlànol de pistes de Panticosa amb les selfies localitzades (Foto: IST).

Després de visitar Arcalís, Grandvalira, Boí Taüll, Cambra d'Ase, Porté Puymorens i Formigal, en aquesta ocasió ens desplacem fins a Panticosa. Va ser el passat 2 de febrer i us mostrem les selfies que hem capturat en aquesta estació del Grup Aramón. I les localitzem sobre el mapa de pistes. Són llocs que es converteixen en ideals per captar el millor dels paisatges que ofereix aquesta estació d'esquí que, conjuntament amb Formigal, formen el domini esquiable més gran de Pirineu aragonès, a la Vall de Tena.

Una mateixa ubicació, diferents possibilitats

Com hem explicat en els nostres anteriors reportatges, a Panticosa o en qualsevol estació d'esquí dels Pirineus, a una mateixa localització se li pot treure molt de joc. Una mateixa selfie capturada en diferents horaris pot canviar el resultat en funció de l'orientació i de la posició del sol. No és el mateix fer-se una foto al retorn del telecadira Corona de Aragon a les 12 del migdia, amb un sol radiant, que fer-pocs minuts abans del tancament de l'estació, amb el sol amagant-se rere les muntanyes de Peña Telera. Us descobrim quines són les millors localitzacions. A vosaltres us queda la decisió de l'hora, el dia i l'orientació per fer el clic.

Cap selfie mereix posar en perill la nostra integritat

Les 5 selfies que us proposem per Panticosa es localitzen en llocs segurs, en els quals no caldrà arriscar-se a lliscar per pistes massa difícils ni arestes de muntanyes que poden posar en perill la nostra integritat física. No cal. Panticosa és una estació prou fotogènica des de molts racons i perspectives per capturar bones selfies.

¿Som-hi?

Selfie 1 • Retorn del telecadira Corona de Aragón

La nostra ruta comença per aquesta localització situada a uns 2.200 m. Sortint del telecadira entrem a la pista blava Martín Bello i ens aturem a la primera balisa amb el nom de la pista. De fons de la nostra selfie el majestuós pic de Peña Parda (2.661 m), Telera (2.764 m) i més enllà Peña Retona i Collarada.

panticosa-selfie-1
Selfie el retorn del telecadira Corona de Aragón (Foto: IST).

Selfie 2 • Punt panoràmic telecadira Javier Escartín
 
A l'arribada del telecadira Javier Escartín, a 2.220 m hi trobem el mirador del mateix nom. Deixem els esquís a prop de la caseta del control d'arribada del telecadira o en algun lloc que no molestin. Només hem de pujar uns 4 o 5 metres de desnivell i davant nostre se'ns obre un magnifica panorama de 360º.

Des d'aquest punt tenim l'opció de fer-nos dues selfies, una encara a sud i l'altra a nord.

La primera, amb el telecadira de fons i mirant a nord tenim una selfie que ens permet capturar de fons, si la nuvolositat ens ho permet, els cims del Taillon (3.144 m), Cilindro de Marboré (3.328 m) i Mont Perdut (3.355 m), pel darrere de cims més propers i menys coneguts com el Pico Tendeñera.

panticosa-selfie-2
Aquesta selfie permet capturar, si la nuvolositat ens ho permet, els cims del Taillon (3.144 m), Cilindro de Marboré (3.328 m) i Mont Perdut (3.355 m). (Foto: IST).

Selfie 3 • Punt panoràmic telecadira Javier Escartín

També a l'arribada del telecadira Javier Escartín, a 2.220 m. En aquest cas orientem el nostre objectiu cap al sud, en direcció a la presa de Búbal, Hoz de Jaca i Peña Telera (2.764 m).

Us recomanem descarregar-vos l'app PeakVisor, amb la qual podreu fer captures de l'entorn i identificar els cims que capturi el visor de la càmera. Amb la versió gratuïta podeu identificar una captura al dia i amb la versió pagament tantes com vulgueu. 

panticosa-selfie-3%281%29
Selfie realitzada al mirador natural que trobem davant el retorn del telecadira Javier Escartín. (Foto: IST).

Selfie 4 • Pista Fobas

Baixem per la pista blava Fobas. Més o menys cap a la part mitja o una mica més endavant podrem aturar-nos a fer-nos aquesta captura. Ens permetrà obtenir de fons la vall de Sabocos i darrerea la collada el Pico Forato a l'ombra (2.709 m) i més a la dreta la Peña del Verda (2.618 m) i la Peña Sabocos (2.755 m).

panticosa-selfie-4
Selfie amb la Vall de Sabocos de fons (Foto: IST).
 
Selfie 5 • Pista Hoz de Jaca

Baixant per la pista blava Hoz de Jaca. Hi ha un punt en el qual fem un canvi de vessant, deixant la vall o sector de Sabocos per anar a buscar els sectors de Petrosos i Selva Verde. Hem daturar-nos abans de l'entrada a la pista negra La Travenosa. A la nostra esquena ens hi queda una bona panoràmica del sector central de l'estació de Panticosa i un magnifíc decorat de fons de les muntanyes de la vall del Tena.

panticosa-selfie-5
Selfie 5, al canvi de vall entre Sabocos i Petrosos de la pista La Hoz de Jaca (Foto: IST).

Agraïments
 
Doncs bé, ja disposeu d'una relació de les millors ubicacions "segures" per capturar una bona selfie a Panticosa, amb els principals punts geogràfics que donen identitat al domini esquiable.
Per als que sou habituals de la zona possiblement aquestes siguin unes indicacions òbvies, així que us convidem a que ens feu arribar altres propostes d'ubicacions per bones captures intentant, això sí, que siguin segures i que no ens obliguin a assumir riscos innecessaris per obtenir nostre record "selfie" de Panticosa.
El nostre agraïment a Helly Hansen i Head per la cessió dels seus equips

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny