Notícia

L'aparcament de la Pica d'Estats es queda cada dia al límit del col·lapse

L'aparcament té 90 places i sovint hi ha vehicles que no hi poden arribar

aparcament,pica_d\'estats,la_molinassa
Vehicles aparcats a La Molinassa el 12 d'agost del 2020 Autor/a: Parc Natural de l\'Alt Pirineu
El Parc Natural de l'Alt Pirineu demana prioritzar el transport públic per accedir a l'aparcament de la Pica d'Estats. El pàrquing té capacitat per a 90 vehicles i la majoria dels dies està desbordat.


El pàrquing de La Molinassa és el que utilitzen els excursionistes per ascendir a la Pica d'Estats, el cim més alt de Catalunya (3.143 metres) i la zona més emblemàtica del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Aquesta zona d'aparcament té 90 places i la majoria dels dies està desbordat i els conductors deixen els cotxes als borals de la pista. A més, hi ha cotxes que són baixos i sovint queden embarrancats en els escorrancs de la pista forestal, dificultant la circulació.

Des del Parc Natural de l'Alt Pirineu han fet una crida a optimitzar al màxim les places dels vehicles que pugen fins aquest aparcament o prioritzar la contractació de transport públic. Per contra, al municipi d'Alins (Pallars Sobirà), el més proper a l'aparcament de la Pica d'Estats, hi ha tres taxistes que han vist com ha disminuït aquest estiu la demanada d'aquest servei.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny