Notícia

Conseqüències del coronavirus en el món de la neu 3. Austràlia.

La temporada de neu es dona pràcticament per perduda

Mt. Buller
Imatge de l’estació australiana de Mt. Buller Autor/a: Mt. Buller
Les estacions d'esquí de Mt. Buller, Falls Creek i Mt. Hotham estan tancades fins al 19 d'agost a causa d'un rebrot. Tot i haver començat una temporada amb molta neu, els rebrots de la Covid-19 han obligat a aquestes tres estacions a tancara instal·lacions per ordre de les autoritats sanitàries del país.


Poca gent sap que a Austràlia s’hi esquia però el cert és que a l’illa més gran del món, incloent-hi l’illa de Tasmània, hi ha un total de 16 estacions d’esquí. D’entre aquestes en destaquen aquestes sis: Thredbo, Perisher, Mount Hotham, Falls Creek, Mount Buller i Charlotte Pass. La temporada de neu és curta i va de mitjans juny a mitjans setembre. Perisher, Falls Creek i Mt Buller s'apropen als 100 km de pistes però només Thredbo, amb 70 km sobre plànols, té un desnivell que supera els 600 metres. També s’hi practica l’esquí de fons i ha crescut l’esquí de muntanya en els darrers anys.

Enguany la temporada també ha vingut condicionada per la pandèmia fins al punt que ja a finals d’abril es va insinuar que no hi hauria campanya. A finals de maig les estacions australianes rebien la primera gran nevada que garantia una bona base per a una campanya que es presentava incerta. Els dies 9 i 15 juny dues noves nevades van deixar les estacions en condicions immillorables. En aquell moment, amb una pandèmia que semblava controlada i amb els sectors econòmics que depenen dels esports d’hivern demanant l’obertura de les estacions, les autoritats del país i dels respectius Estats van autoritzar-ne l’inici.

Snowsbest.com, mitjà de comunicació de referència australià en el sector dels esports d’hivern, es feia ressò que enguany ha estat un dels millors inicis de temporada gràcies als generosos gruixos de neu que s'han anat sumant des del mes de maig.

Malauradament ja fa més de deu dies que els rebrots de la covid-19 han ressorgit amb força i les estacions d’Hotham, Falls Creek i Mt Buller han tancat per ordre governamental aquest passat cap de setmana. La resta d’estacions estan pendents del que pugui passar en els pròxims dies. La situació és greu i els empresaris del sector, treballadors directes i indirectes, hotelers, agències de viatges, restaurants i botigues de lloguer i venda de material ja donen gairebé per perduda la temporada, just en un any en què curiosament i com també ha passat a Sud-amèrica, la neu ha arribat amb una abundància ben poc habitual.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny