Notícia

Saps on és?

Velles postals d'esquí del Pirineu i altres racons del món

la tuca,postal
Postal de l'estació de La Tuca. Autor/a: Foto Tur
Ens sabeu dir a quina estació corresponia aquesta postal? Sabeu reconèixer les muntanyes del fons? Només u s podem donar una pista: és al Pirineu vessant nord.

Velles postals és una secció que vol recuperar imatges dels esports de neu al Pirineu, però també en altres serralades i racons del món.

En el cas d'avui la postal que publiquem correspon a una estació que es va inaugurar oficialment l'any 1974. La postal va ser produïda i comercialitzada per Foto Tur.

Encara no ho teniu clar? Doncs una pista més: va tancar portes l'any 2013 després d'un seguit d'anys amb resultats econòmics negatius. Què? Encara no? Doncs vinga va, ja us ho diem nosaltres: és La Tuca.

L’estació d’esquí de la Tuca va obrir el desembre de 1974 i va ser fundada per una societat anònima amb accionistes, sobretot, locals de la Val d’Aran. Com a instal·lacions comptava amb dos telecadires i 4 teleesquís. Tot i tenir bones condicions de neu, similars a la seva veïna Baqueira, el cert és que mai hi va poder competir; la Tuca era una estació més petita, més modesta i sense negoci immobiliari que complementés la gestió econòmica del dia a dia de l’estació.

Després d’uns anys de dificultats en el negoci de l’explotació va tancar portes la temporada 88-89. Des d’aleshores s’han succeït els intents de reobertura de l’estació però, o han estat rumors, o bé intents fallits nascuts a l’ombra del boom immobiliari a inicis dels anys 2000. 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny