Notícia

Andorra treballa per fer possible un esquí segur malgrat la Covid-19

Govern, agents econòmics i estacions treballen per un hivern al més normalitzat possible tot i la Covid-19

grndvalira,aliga,tarter,bandera,andorra,grada
Andorra treballa per fer possible un esquí segur malgrat la Covid-19 Autor/a: Grandvalira
Convèncer l'esquiador i també el seu país d'origen que Andorra és un país segur davant la Covid-19. Aquesta és l'estratègia en què treballa el Govern andorrà a través dels ministeris de Salut i Turisme i els agents econòmics.


chapelco-retolacio-covid_19-cartell-senyalitzacio
Les estacions de l'hemisferi sud ja fan possible la "convivència" entre esquí i Covid-19 aquest agost de 2020 (Foto: Chapelco).

Andorra treballa en una estratègia turística general de cara a la temporada d'hivern. L'evolució de la pandèmia del coronavirus també ha fet evolucionar les decisions que es prenien, però el que és clar és que el sector turístic i empresarial no renuncia a tenir un hivern al més normalitzat possible.

El grup de treball publico-privat inclou Govern i agents econòmics, que inclouen les estacions d'esquí. Un sector que viu molt del turista de proximitat, però per a qui el client llunyà representa el 20%.

Per això l'estratègia passa per una comunicació directa amb el consumidor i també l'Estat d'on provingui que ara no confia tant en Andorra com sí fan espanyols i francesos.

El director de Turisme, Sergi Nadal, en declaracions recollides per AndorraDifusió, ha explicat que "el que s'ha d'intentar és recuperar-los perquè possiblement a hores d'ara un britànic no es planteja venir a esquiar a Andorra si sap que quan torna al seu país haurà de fer una quarantena". Per tant, afegeix, "està sobre la taula treballar per veure com es pot convèncer els clients d'aquests altres mercats que vinguin a Andorra perquè és una destinació segura". 

Nadal també ha explicat que es treballa en protocols específics per a les estacions d'esquí que es basarien en el que s'ha fet en altres estacions i també en el que s'ha fet a l'estiu.

Ha remarcat, a més, que els mesos d'estiu han demostrat que la vinguda de turistes no ha estat causa de rebrot. Una situació que demostra que s'estan fent bé les coses i que s'ha de continuar en aquesta línia.

Nadal assegurava la ràdio televisió pública andorrana que encara hi ha "molta feina a fer" i creu que s'han de reforçar les campanyes de comunicació i potenciar "l'exemple de seriositat que estem donant en l'aplicació dels protocols i en el control dels rebrots de la Covid".

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny