Notícia

Xile viurà la temporada de neu més curta dels darrers anys

Obren dues estacions d'esquí xilenes: El Colorado i La Parva

el colorado,telecadira
Imatge de l'estació d'esquí d'El Colorado Autor/a: El Colorado
Després d'anys de sequera als Andes centrals de Xile, enguany la neu ha arribat d'hora i en abundància. I malgrat la neu que des d'inicis de juny hi ha als Andes de la rodalia de Santiago de Xile, tot just aquesta setmana obren dues estacions: El Colorado i La Parva. El retard en l'obertura només té un nom: Covid-19.


Avui serà un bon dia pels esquiadors de Santiago de Xile: obre La Parva. Això sí, es tracta d'una obertura limitada en aforament, en pistes i en instal·lacions obertes. Les autoritats sanitàries i governamentals xilenes estan sent molt estrictes en els permisos i condicions d'obertura per a les estacions d'esquí del país. De fet, són tan estrictes que fan que la viabilitat econòmica estigui en dubte, o directament que sigui millor no obrir. Per aquest motiu les estacions de Valle Nevado i Nevados de Chillan, hagin preferit no obrir. De moment, és clar. No descarten que s'acabi obrint, com si ha anunciat que farà l'estació metropolitana de El Colorado.

El cert és que l'obertura a mitjans d'agost, quan a la pràctica la temporada de neu austral ja es troba en el compte enrere -normalment va d'inicis de juny a finals de setembre- farà que la temporada de neu 2020 acabi esdevenint la més curta dels darrers anys. A més, les estacions només poden obrir en dies laborables i els caps de setmana hauran de tancar de nou.

Obertura de La Parva avui dimarts

L'estació de la Parva va anunciar via xarxes socials l'obertura limitada de l'estació a partir d'avui dimarts. Demà dimecres s'hi afegirà El Colorado, que va anunciar l'obertura limitada 200 persones per al dimecres 19 d'agost.

Es tracta d'obertures limitades, només per forfets Blackpass, Smartpass i productes pre venda, amb contingents limitats i mitjançant sol·licitud prèvia, a més d'un ampli protocol de mesures sanitàries per prevenir la propagació de la pandèmia del coronavirus. A més, es repeteix el patró del Colorado i no s'obrirà el centre d'esquí els caps de setmana.

Nevados de Chillán, el parc de neu de Farellones i Valle Nevado també han rebut permís per obrir, però encara no està clar si obriran. Oficialment no han comunicat res al respecte.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny