Notícia

El Pirineu aranès, a la vora del col·lapse

Paratges com Bassa d'Oles, Era Artiga de Lin, Eth Varradòs, Bausen i Aiguamòg ratllen la massificació

vehicle,aran,control
El Conselh Generau d'Aran ha limitat l'accés a les diferents riberes de la Vall per evitar aglomeracions Autor/a: ACN
El Conselh Generau d'Aran limita l'accés a cinc espais naturals arran dels col·lapses dels darrers dies. La mesura serà efectiva fins al dissabte 22 d'agost.


El Conselh Generau d'Aran ha limitat l'accés a les diferents riberes de la Vall per evitar aglomeracions. Aquesta mesura està efectiva des d'aquest dijous fins dissabte dia 22 d'agost. A les entrades d'aquests espais hi ha personal de la brigada del Conselh Generau per així limitar l'accés a partir del moment en què els pàrquings estiguin plens. El Govern aranès ha pres aquesta mesura de manera urgent davant de la massiva afluència de vehicles en determinats espais naturals on diàriament es produeixen aglomeracions. Els entorns on s'aplicaran les limitacions de pàrquing són: Era Bassa d'Oles, Era Artiga de Lin, Eth Varradòs, Bausen i Aiguamòg.

Una vegada el pàrquing està complet, amb la presència del personal de la brigada del Conselh Generau es procedeix a tancar el pas de més vehicles, i a mesura que els visitants vagin sortint del pàrquing, els efectius de la brigada permeten el pas a nous vehicles. Només es deixarà passar a aquelles persones que desenvolupin alguna activitat econòmica a la zona o que pernoctin en algun d'aquests punts.

Als Banhs de Tredòs i a la Val de Varradòs ja s'està treballant en un projecte pilot de limitació d'accés mitjançant la instal·lació de sensors de comptabilitat de vehicles que indiquen si hi ha places disponibles als pàrquings. Aquest és, ara per ara, un sistema tecnològic pilot, desenvolupat amb l'empresa d'enginyeria aranesa Arantec, especialitzada en sistemes de control i protecció del medi natural.

Aquest projecte forma part dels Plans d'accés al Medi natural en els quals actualment treballen els tècnics del Conselh Generau, que estudien i recullen diverses opcions per a donar solució a la sobrecàrrega de determinades zones turístiques de la Val d'Aran.

Pel Govern aranès el principal objectiu d'aquesta decisió és "garantir la seguretat dels visitants i mantenir la imatge que ofereix el territori aranès", així com "preservar la sostenibilitat d'aquests espais naturals".

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny