Notícia

L'evolució dels logotips de Vallter en 5 imatges

El primer logotip es va inspirar en el que es va fer servir per als Jocs d'hivern de 1968

L'evolució dels logotips de Vallter en 5 imatges
L'evolució dels logotips de Vallter en 5 imatges
Des que Vallter va obrir portes l'any 1975, han estat diversos els logotips que han acompanyat l'estació. En aquest article us els expliquem breument.


logotips_historics-vallter-agrupats%281%29

No hi ha empresa sense logotip ni empresa a la qual amb el pas dels anys aquest no evolucioni. Avui us mostrem l'evolució del logotip i anagrama que, des de l'obertura de l'estacióa l'any 1975 i fins als nostres dies, ha lluït com a identitat corporativa en els seus edificis, maquinària, papereria i campanyes de publicitat.

El primer logotip de l'estació va ser coetani a la posada en marxa d'instal·lacions l'any 1975. Va ser obra del mateix fundador Josep Pujol Aulí. Jordi Pujol, fill de l'impulsor i fundador de Vallter, explica a diaridelaneu que "el logotip es va inspirar en el mateix que es va fer servir per als Jocs d'hivern celebrats a Grenoble l'any 1968. L'esquiador que surt al centre de la imatge sé que el va fer el meu pare i tinc entès que el van ajudar a retocar-lo". El logotip s'acompanyava d'un anagrama amb les lletres de Vallter en color vermell i la xifra 2000 en diferents colors.

El primer canvi important arribaria l'any 1990, coincidint amb algunes inversions també molt importants. Era un moment de projecció per l'estació i calia posar-se al dia, no només per l'arribada de la primera xarxa de producció de neu de baixa pressió instal·lada aquell any, sinó també perquè un any després arribaria el primer telecadira de 4 places, amb el qual Vallter entrava en "una altra lliga" en qüestió de remuntadors. El logotip va ser creat per Sison Pujol, dissenyadora gràfica amb oficina creativa a Barcelona i també filla del fundador de l'estació.

logotips-vallter-agrupats-1989_1999
Papereria i catàlegs de promoció i difusió amb la nova imatge de Vallter per a la dècada dels anys 90 (Recopilació: diaridelaneu.cat).

Ja no arribarien canvis importants fins a la temporada 2001-02 i era, en certa manera, una tornada als orígens. Es recuperava l'esquiador al centre del logotip i l'anagrama de Vallter 2000 es refeia amb una nova tipografia. D'aquest mateix logotip se'n van fer diverses aplicacions sobre diferents fons, amb composicions adaptades a cada espai. S'incorporaven tres traçades d'esquí amb els colors vermell, blau i groc com a fons.

I finalment ja no va ser fins a l'any 2007 quan va arribar la versió que actualment llueix Vallter, sota la nova direcció de l'actual director Enric Serra. Va ser creada per l'estudi de dissenyadors i publicistes Gabinet de Disseny Gràfic de Girona. En aquell moment es va apostar per deixar la xifra 2000 en espai reduït, doncs ja no era una dada tant important com quan es va crear l'estació. Així es reforçava la marca Vallter.

El logotip encara va rebre una nova modificació uns anys més tard. A partir de l'any 2014, quan Vallter passava a formar part del grup d'estacions de capital majoritari de la Generalitat de Catalunya, s'incorporava el lema de Grup FGC a la part inferior dreta. El 2018 es tornava a la versió original de 2007.

Logotip-vallter-2007
Versió vigent entre els anys 2013 i 2018, amb el logotip de Vallter i grup FGC.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny