Notícia

Visita ràpida de la tardor aquest cap de setmana

Neu a la vista per a finals d'agost i en cortes relativament baixes

cotxe,nevada,vehicle,bus,autocar,4x4
Primeres nevades a la vista en ports de muntanya per damunt els 2.300 metres Autor/a: Diaridelaneu.cat
Divendres arriba un canvi de temps amb pluja abundant, descens de la temperatura i vent del nord. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un preavís per intensitat de pluja.


Divendres arribarà una pertorbació que comportarà precipitació extensa i intensa, un descens notable de la temperatura i una entrada de vent del nord. El Servei Meteorològic de Catalunya informa que entre divendres i dissabte creuarà un sistema frontal que deixarà precipitació a tot el territori. A partir d’aleshores encara hi haurà inestabilitat, i juntament amb l’entrada de vent del nord, donarà lloc a xàfecs més dispersos al Pirineu, Prepirineu i nord-est. El pas del front deixarà precipitació localment d’intensitat forta, sovint acompanyada de tempesta i pedra, i puntualment temps violent. Posteriorment els xàfecs encara podran ser localment d’intensitat forta al nord-est. S'ha emès un preavís per intensitat de pluja.

Al llarg de l’episodi es podran acumular entorn de 80 mm de precipitació a punts de muntanya.

A més, el pas del front comportarà l’entrada de vent del nord que provocarà una davallada notable de la temperatura, assolint valors per sota del que correspondria per l’època de l’any. Respecte als dies previs, el canvi serà notable. A Barcelona dijous es preveu una vertical de 20 graus que dissabte haurà baixat fins els 10 graus.

Aquesta davallada de la temperatura provocarà un descens de la cota de neu, essent baixa per un mes d’agost i situant-se al voltant dels 2400 metres de cara a dissabte.

L’entrada de vent del nord portarà ratxes fortes als cims del Pirineu, l’Alt Empordà i les terres de l’Ebre i, conseqüentment, una alteració marítima a la Costa Brava, amb onades màximes que podrien superar els 2,5 metres d’alçada.

Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que la setmana vinent es mantindrà l’entrada de vent del nord, amb possibilitat de precipitació a la cara nord del Pirineu i a punts del litoral i el prelitoral central. I, malgrat que la temperatura tendirà a recuperar-se, no es preveuen calorades com la d’aquests dies.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny