Notícia

Decés de Josef Fischer

Dol per l'últim gran líder de la indústria de l'esquí a Àustria: Mor Josef Fischer

Josef Fischer
Decés de Josef Fischer Autor/a: Agències
Josef Fischer, reconegut com a Conseller Honorari de Comerç a Àustria, i fill del fundador de Fischer Sports, LTD de la qual va passar a ser amo de l'empresa, va morir el 26 d'agost a l'edat de 90 anys. Tot i que el venerable Josef tanca el llibre de la seva vida, l'última de les grans empreses de l'esquí austríac seguirà estant a el 100% en possessió de la seva família.


Josef Fischer, reconegut com a Conseller Honorari de Comerç a Àustria, i fill de l'fundador de Fischer Sports, LTD el qual va passar a ser amo de l'empresa, va morir el 26 d'agost a l'edat de 90 anys. Tot i que el venerable Josef tanca el llibre de la seva vida, l'última de les grans empreses de l'esquí austríac seguirà estant a el 100% en possessió de la seva família ..

Dol per l'últim gran líder de la indústria de l'esquí a Àustria: Mor Josef Fischer

Josef Fischer, reconegut com a Honorary Councilor of Commerce a Àustria, i fill del fundador de Fischer Sports, LTD , de la qual va passar a ser amo de l'empresa, va morir el 26 d'agost a l'edat de noranta anys. Tot i que el venerable Josef tanca el llibre de la seva vida, l'última de les grans empreses de l'esquí austríac seguirà estant al 100% en possessió de la seva família.

Josef Fischer va néixer el 12 de setembre de 1929, el tercer fill de Maria i Josef Fischer, a la ciutat de Ried im Innkreis. Després de graduar-se en l'escola tècnica de fusteria a Hallein, on es va graduar amb èxit com a aprenent de fusteria, Josef Fischer es va unir al negoci dels seus pares en 1949. Al cap d'un any va deixar el negoci per estudiar comerç internacional a Viena. Després d'obtenir el seu títol allà, es va reincorporar a l'empresa familiar el 1951.

Després de la mort del seu pare, Josef Fischer, de tot just trenta anys, va assumir la direcció de l'empresa juntament amb la seva germana en 1959. Les seves idees avantguardistes li van permetre a aquest visionari concebre i inventar contínuament nous esquís per als esports d'hivern. No només va aportar idees innovadores a totes les àrees de producció i màrqueting, sinó que també va fomentar un equip compromès d'empleats que el van ajudar a convertir la visió en realitat. Sota el seu lideratge, la signatura va créixer ràpidament fins a convertir-se en la fàbrica d'esquí més gran i moderna del món i en pionera tecnològica en la indústria de l'esquí.

El juliol de 1973, Josef Fischer es va fer càrrec del fabricant de mitjons i peces de punt Löffler, situat a Ried. La producció de peces de punt es va reorientar cap a la creació de peces esportives funcionals d'alta qualitat, el que va convertir a Löffler en un component important del Grup Fischer.

El 1990, l'exitós home de negocis es va allunyar del dia a dia, encara que va seguir sent president del Consell de Supervisió fins a 2003. Finalment es va retirar el 2007, encara ocupant un lloc com a membre de Consell de Supervisió per mantenir estrets vincles amb la seva companyia.

Durant la seva carrera, Josef Fischer va rebre el títol de Honorary Councilor of Commerce a 1971. Altres premis i honors que van seguir van ser la Creu al Mèrit de la Ciutat de Viena; Ciutadania honorària de la ciutat de Ried; el Pegaso de Cristall per la seva trajectòria professional; la Creu d'Or del Mèrit d'Alta Àustria; i la Creu de Plata al Mèrit de la República d'Àustria. Després del seu temps com a president de l'Associació de Fabricants i Proveïdors d'Articles Esportius d'Àustria (VSSÖ), va ser nomenat president honorari, a més de ser nomenat Upper Austrian del Segle.

Josef Fischer va portar la seva passió i amor pels esports d'esquí durant tota la seva vida. Moltes estrelles de l'esport de fama mundial, des de l'heroi de l'esquí austríac Franz Klammer fins al rei noruec de l'esquí de fons, Björn Dæhlie, estaven indissolublement units a la marca i el seu líder, "Pepi" Fischer, com l'anomenaven els seus amics. En una entrevista amb motiu del seu 70 aniversari, el gegant de la indústria de l'esquí va nomenar humilment la victòria d'Egon Zimmermann en els Jocs Olímpics d'Innsbruck de 1964 com la seva experiència més satisfactòria.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots