Notícia

El Pirineu tanca una molt bona temporada d'estiu

S'ha fregat la plena ocupació a l'agost

bany,riu,segre,estiu,All
Molts turistes han optat per les comarques del Pirineu en aquest estiu atípic Autor/a: Diaridelaneu.cat
El sector turístic de Ponent i Pirineu tanca un estiu "millor del que s'esperava" i frega la plena ocupació a l'agost. Per contra, el Patronat de Turisme parla de taca negra a la ciutat de Lleida pel confinament a principis de juliol.


bany,riu,segre,estiu,sanavastre
Els turistes catalans han fet que l'ocupació hotelera les comarques del Pirineu s'hagi situat per sobre del 90% (Foto: IST).

El sector turístic del Pirineu, també de les comarques de Ponent, ha tancat una temporada d'estiu "millor del que s'esperava". De fet, al mes d'agost s'han superat les previsions i inclús les xifres són millors que les de l'any passat. Durant aquest mes molts allotjaments de muntanya han fregat la plena ocupació, mentre les cases rurals de la demarcació de Lleida s'han situat al voltant del 80%. Des del Patronat de Turisme han indicat que la caiguda del turista internacional ha estat assimilada pel turista català, que enguany ha optat per destinacions tranquil·les amb la natura com a principal protagonista. Per contra, parlen de "taca negra" a la ciutat de Lleida arran del confinament a principis de juliol.

El cap de promoció i màrqueting del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, ha qualificat la temporada d'estiu de "realment atípica" i ha dit que al començament d'aquesta les previsions eren molts dolentes. "Finalment la temporada ha anat molt bé", ha indicat Alegre, que ha afegit que l'agost ha estat "millor del que pensàvem", mentre al juliol l'ocupació s'ha situat deu punts per sota respecte el mateix període de l'any anterior, que segons recorda el responsable de promoció, "va ser un bon juliol".

Pel que fa l'agost, Alegre ha indicat que l'ocupació hotelera les comarques del Pirineu s'ha situat per sobre del 90% i molts establiments han fregat la plena ocupació. A les comarques de Lleida, els allotjaments rurals han tingut una ocupació del 80%. A aquestes xifres s'hi sumen les de turisme actiu que, segons Alegre, han anat en "paral·lel". De fet, Alegre assegura que al mes d'agost s'han superat les previsions i que inclús s'han arribat a millorar les de l'any passat, tant pel que fa allotjaments com activitats de turisme actiu.

Així mateix, Alegre ha dit que també es preveu una primera quinzena de setembre molt bona que podria, inclús, superar les xifres de la temporada passada. Tot les bones previsions, Juli Alegre remarca que el sector ve d'un any en què ha patit moltes pèrdues per la crisi del coronavirus.

senderistes,ciclistes,cerdanya,plana
Un grup de turistes a cavall i en bicicleta aquest agost a la Baixa cerdanya (Foto: IST).

Més turisme interior i la natura com a principal reclam

El cap de promoció del Patronat de Turisme ha indicat que la natura, així com les activitats que l'envolten i la gastronomia, són els productes "més desitjats" pels turistes que aquest estiu han visitat les terres de Lleida i el Pirineu. De fet, considera que aquestes vacances la gent ha buscat un cert "distanciament social" i ha anat a la "recerca de la natura".

Així mateix, ha afegit que aquests turistes han optat per fer estades més llargues. Segons Alegre, això es deu a la "por" que tenen algunes persones ha canviar d'establiment pel coronavirus. Així mateix, també ha parlat de l'arribada de turistes que feia temps que no venien al territori i també de nous. "Això ens genera l'oportunitat de mostrar la nostra oferta i fidelitzar a aquests clients de cara futures temporades", ha explicat.

El sector donava per perdut el turisme internacional de cara l'estiu. Una previsió que s'ha complert encara que la caiguda ha estat "assimilada" per l'increment del turista català. "Això ha fet que no només haguem cobert la caiguda sinó que s'han superat les previsions", ha indicat Alegre.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny