Notícia

Setembre: comença l'esquí de tardor a les glaceres

Abans de visitar les glaceres és essencial fer una ullada a les webs de cada estació i les webcams

webcam,saas_fee
Webcam de la glacera de Saas-fee avui dimarts a les 11 del matí Autor/a: Captura de pantalla
El setembre sempre és un mes agraït pers als esquiadors. Si la meteorologia es comporta més o menys bé, en tres mesos estem esquiant. Però si es porta molt i molt bé, potser en 60 dies: recordeu que Masella ja va obrir en 1 de novembre, així que ja no seria excepcional obrir en 60 dies a partir d'avui. En qualsevol cas, aquest setembre podem esquiar i ho podem fer en algunes glaceres. Aquí les teniu!


Que setembre és un mes força millor que agost per esquiar té tota la seva lògica: els dies ja es comencen a escurçar, fa menys calor i les glaçades per damunt els 2.500 metres ja comencen a ser més freqüents a les glaceres alpines. Així doncs les condicions de la neu milloren a cada dia que s'avança en el calendari.

Enguany aquest setembre presenta un llistat força llarg, més que no pas altres anys. L'estiu ha estat força normal en temperatures als Alps i a Noruega i les nevades d'inicis de juliol i de finals d'agost han permès allargar la temporada.

Aquest és el llistat de glaceres per esquiar aquest mes de setembre, tot i que si les voleu visitar, no oblideu visitar les seves webs i xarxes socials, ja que les condicions d'obertura poden canviar en pocs dies o en poques hores.

Oficialment i segons la web, la glacera de Les 2 Alpes als Alps francesos continua oberta però en una visita a la seva webcam no s'hi veuen moviments. Està previst que al mes d'octubre s'incorporin al llistat de glaceres obertes les de Tignes (pel 10 d'octubre).

Saas Fee iZermatt a Suïssa no fallen mai. Són les úniques que es mantenen obertes 365 dies a l'any.

Passo Stelvio Cervinia als Alps d'Itàlia també són obertes. La resta de glaceres italianes obren a finals de setembre o d'octubre en funció de les condicions meteorològiques o precipitacions de les darreres setmanes.

Folgefonna a Noruega és oberta però cal consultar a les seves xarxes socials els dies d'obertura, doncs ja no estan obrint a diari.

Obertes a Àustria

Hintertux
és oberta. Donen informació menys precisa i per tant són dubte les de Kaprun-Kitzteinhorn i Dachstein. Val a dir que a Àustria encara hi ha 5 glaceres més que obren en funció de les condicions, i que són Kaunertaler Gletscher, Mölltaler Gletscher, Pitztaler Gletscher, Sölden i Stubaier Gletscher. Per cert, sobre aquesta darrera glacera, la d'Stubaier, cal que tingueu present que és la glacera on acostumen a entrenar i tecnificar cada estiu els equips de competició i tecnificació de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern.

Mo oblideu, doncs, visitar les webs de cada estació i fer una ullada a les seves webcams, així com seguir les informacions que donen via xarxes socials. No serà la primera vegada que algunes informacions sobre l'estat d'obertura de les glaceres no sempre és tan precisa com voldríem.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny