Notícia

Ski Andorra suggereix fer proves als turistes que pugin a esquiar a Andorra

L'obertura de pistes serà inviable si només es compta amb el client de proximitat

chapelco,retolacio,covid_19,cartell,senyalitzacio
Les estacions de tot el món van prenent mesures per fer compatibles els esports d'hivern i la pandèmia de la Covid-19 Autor/a: Chapelco
Andorra es planteja fer tests a tots els esquiadors-turistes que arribin al país la propera campanya hivernal. Les estacions d'esquí andorranes tenen més o menys assegurat el client de proximitat, com ha passat aquest estiu, però perquè l'obertura de pistes sigui viable econòmicament, calen molts més esquiadors, especialment de dilluns a divendres. El Govern andorrà ja ha anunciat que descarta pagar el cost dels tests.N'informen avui els mitjans de comunicació andorrans.


És setembre i ara sí comença el compte enrere de la nova temporada d'esquí 2020-21. Les estacions andorranes comencen a plantejar dubtes i solucions sobre com caldrà afrontar la nova campanya. Segons informen avui els mitjans andorrans Bondia i  Altaveu, ahir es va convocar la primera trobada d’agents implicats com ara hotelers, agències de viatges, estacions i tres ministeris: Salut, Turisme i Afers Exteriors.

En la reunió les estacions d’esquí van posar sobre la taula que caldria fer proves a tots els turistes-esquiadors per detectar si aquests estan infectats de coronavirus. El suggeriment el va fer el president d’Ski Andorra, Joan Viladomat. L’executiu andorrà, però, ja va deixar clar que no pot assumir el cost dels testos i, per tant, en el cas que s’acabés impulsant la mesura aquests haurien d’anar a càrrec dels esquiadors, els hotelers o alguna de les parts també implicades.

Garantir esquiadors de dilluns a divendres

L’objectiu d’aquestes proves seria donar una imatge de destinació segura i així atraure turisme internacional. Es tractaria de donar garanties a aquests clients que arriben per vi aèria i convèncer-los que esquiar a Andorra és una opció segura. El cas és que les estacions insisteixen a treballar per atraure aquests mercats i no centrar-se només en el turisme de proximitat. Vista l'experiència de l'estiu tots els agents implicats tenen més o menys clar que el client de proximitat està força garantit, però han admès que perquè l'obertura de pistes sigui viable calen molts més esquiadors, especialment de dilluns a divendres, és a dir, els grups de Setmana Blanca de clients internacionals arribats via aèria.

Actualment la meitat dels clients de les estacions d’esquí del "país dels Pirineus" provenen de mercats internacionals i sense aquest esquiador internacional que arriba en avió la viabilitat del negoci es redueix a la meitat. Hi ha el risc de fer el negoci de la neu inviable.

No hi ha adoptada cap decisió

En la trobada d’ahir no es va prendre cap decisió al respecte. Saetde hauria estat la que més ha insistit en la necessitat de testar els turistes. Les parts han deixat clar que en la reunió d’aquest dijous, es troben en una fase molt incipient i embrionària i que no hi ha res de decidit i no s’ha especificat si es tractaria de proves serològiques o de detecció ràpida tipus TMA i si les proves es farien als punts fronterers o en els hotels.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny