Notícia

El comú d'Encamp valora sortir de l'accionariat de SAETDE

L'operació permetria augmentar el cànon a la nova concessió

grau roig,aeria
El comú d'Encamp valora sortir de l'accionariat de SAETDE Autor/a: Grandvalira
Així n'informa avui la ràdio-televisió pública andorrana. I és que si el Ccomú d'Encamp surt de SAETDE s'obre la possibilitat d'augmentar considerablement el cànon de la nova concessió.


L'actual majoria al Comú d'Encamp vol sortir de l'accionariat de SAETDE però abans ho consultarà amb la ciutadania. La decisió va lligada a la nova concessió dels terrenys esquiables, fet que permetria un canvi en el cànon que es revisaria a l'alça, segons informa avui la ràdio-televisió pública andorrana. La concessió, que podria per ser 50 anys, es torna a treure a concurs el 2021 amb canvis en els límits i es preveuen afectacions futures motivades pel canvi climàtic.

La cònsol major d'Encamp Laura Mas explica que la responsabilitat del Comú és la concessió i cobrar-ne el cànon i que, per altra banda, l'empresa ha de ser la responsable i la gestora de la concessió. Entén que són qüestions que han de funcionar independentment l'una de l'altra. La cònsol major també hi ha afegit que el nou plec de bases preveurà un cànon molt més alt que l'actual  i que tot plegat hauria d'estar enllestit el 2021, any del nou concurs.

Com es faria la sortida de l'accionariat?

Laura Mas ha explicat que una de les opcions és que els accionistes actuals de SAETDE creessin una nova societat sense el comú per presentar-se al concurs. La sortida de la societat per part del Comú i la contrapartida econòmica que hauria de tenir aquest també s'està estudiant.

Condicions del nou plec

El nou plec de bases per treure a concessió la zona esquiable de la parròquia manté el calendari i alguns dels compromisos ja contrets per l'anterior mandat de millorar el peu de pistes del Pas de la Casa. N'afegeix d'altres, com una nova delimitació dels espais d'explotació, que veuran reduïda l'extensió a la zona de Pessons per no afectar el projecte de parc natural d'aquesta zona.

Per contra es podria veure ampliada la part de domini de Concòrdia i també al Pas de la Casa. Són canvis que permetrien compensar als efectes del canvi climàtic, ja que intueixen que les cotes baixes del domini de Pas de la Casa i Grau-Roig tenen risc de no poder mantenir la neu en un termini de 20 o 30 anys.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny