Notícia

La Molina comença les proves de càrrega dels telecadires

Durant les setmanes de setembre i octubre es fan les proves de velocitat, parada i càrrega dels telecadires

la_molina,telecadira,trampoli,carrega
Fent les proves de càrrega al telecadira Trampolí de La Molina aquesta setmana passada Autor/a: Facebook La Molina
Setembre és un mes de compte enrere. Ja queden poques setmanes per a l'inici de la temporada i per aquest motiu les estacions d'esquí inicien les proves de càrrega dels telecadires. És el cas de La Molina, on aquesta setmana i la passada s'han començat a fer les proves de velocitat, parada i càrrega de diferents telecadires.


proves-carrega-telecadira-font-canaleta-la-molina-001
Imatge d'arxiu d'una de les proves de càrrega realitzades al telecadira Font Canaleta (Foto: IST).

Menys de 90 dies, potser 60, per començar una nova temporada de neu. A poques setmanes de començar la temporada 2020-21 les estacions d'esquí inicien aquests dies les darreres comprovacions per deixar-ho tot a punt. És el cas de La Molina, on la setmana passada van començar les proves de càrrega als telecadires i així ho van comunicar a les seves xarxes socials.

Les proves de càrrega és una operació que consisteix en posar càrregues, en forma de saca plena d'aigua, en cadascuna de les cadires. Tot seguit es fan les comprovacions de pes, velocitat, parada i posada en marxa del motor d'emergència. Tot i que en el cas de l'estació cerdana les proves es fan amb bosses que s'omplen d'aigua, en altres estacions es fan amb bidons. En qualsevol cas, saques o bidons, el pes d'aquests ha de ser equivalent al mateix nombre de persones que pot transportar cada cadira.

Quan es fan les proves de càrrega?

Les proves de càrrega s'acostumen a fer un cop ha finalitzat la revisió tècnica a què es sotmet cada remuntador, una revisió que s'ha de fer en funció dels anys que la instal·lació porta en funcionament. Aquest és un requisit necessari per tal de rebre el permís per al seu funcionament.

Tots els funiculars, telefèrics, telecabines, telecadires i teleesquís han de passar revisions periòdiques per tal de rebre l'autorització administrativa d'explotació. En el cas dels teleesquís no cal fer prova de càrrega, ja que l'esquiador està en contacte directe amb el terra i requereix menys proves de pes.

Amb aquest tipus de manteniment es poden prevenir accidents com el que va succeir fa dos hiverns en una estació d'esquí georgiana. Molts lectors deuen recordar el que va passar a Gudauri, quan un telecadira va posar en marxa a tota velocitat i marxa enrere provocant diversos ferits.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny