Notícia

Associacions hoteleres demanen l'obertura al 100% de les estacions d'esquí aquest hivern

També suggereixen apujar el preu del forfet per evitar la massificació de les estacions d'esquí del país

arinsal,hotel,crest,marrades
Associacions hoteleres d'Andorra demanen que les estacions d'esquí obrin aquest hivern al 100% Autor/a: Diaridelaneu.cat
El bon pont de l'11 de setembre a Andorra genera optimisme per encarar la temporada d’hivern. En aquest context de confiança demanen l'obertura al 100% de les estacions d'esquí aquest hivern.


Cap de setmana d'alta afluència a les muntanyes d'Andorra. Les imatges del senders a l'entorn dels llacs de Tristaina, plenes de senderistes de pujada i baixada, o les cues per accedir al Principat amb cotxe pel Pas de la Casa o la Seu d'Urgell, s'han fet virals a les xarxes socials.

En aquest context, de confiança en Andorra com a país segur, d'una banda, i d'alta afluència de visitants que s’ha viscut durant el pont de l’11 de Setembre per l'altra, les associacions hoteleres auguren una bon temporada d’hivern a les estacions d'esquí andorranes. Així ho admeten les associacions Unió Hotelera d’Andorra (UHA) i Autèntics Hotels d’Andorra (AHA), en declaracions recollides per la premsa andorrana.

Petició d'obertura al 100% de les estacions d'esquí

La presidenta d’Autèntics Hotels d’Andorra (AHA), Cristina Canut, ha destacat a la premsa andorrana que els bons resultats del pont de l'11 de setembre també fa preveure que la tardor serà fins i tot millor que la d’altres anys. A més, té la confiança que, de cara a l'hivern, les estacions d’esquí anunciïn ben aviat que obriran al 100% a l’hivern i no al 40 o 50%.

En paraules seves al digital Bondia.ad, els dominis esquiables haurien d’encarar la campanya d’hivern “anant a buscar sobretot els esquiadors de proximitat”. En la seva opinió, haurien de vendre Andorra, sobretot al visitant espanyol i francès, com a “destí d’esquí segur” i evitar que marxin a d’altres llocs, com ara Baqueria, la Molina o els Alps. Ara bé, aquesta atracció per les estacions andorranes no hauria de provocar la massificació de les pistes i per evitar aquesta suposada aglomeració suggereix que el forfet hauria de mantenir el preu de l’any passat o fins i tot apujar-lo.

Opinions

Més opinions


EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


36%


7%


57%

14 vots