Notícia

La FEEC demana regular l'accés i l'ús lúdic de la muntanya

La FEEC demana un estudi urgent per regular punts concrets de muntanya

banyistes,platja,llac,alta muntanya,parc_natural_alt_Pirineu.
Excursionistes prenent un ban en un llac d'alta muntanya Autor/a: Parc Natural de l\'Alt Pirineu
Els excursionistes demanen una regulació “urgent” de la muntanya davant la “massificació” de cims com la Pica d'Estats. Les federacions alerten del perill de degradar els espais naturals protegits.


La FECC, Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, ha demanat una regulació “urgent” de la muntanya davant la “massificació” que darrerament s'observa en cims com la Pica d'Estats. L'entitat alerta que aquests indrets no estan preparats per rebre “un impacte continuat” com l'actual, i subratlla que l'excés de gent comporta un “perill important” per als espais naturals protegits. També afirma que les normes dels parcs no es compleixen, bé per desconeixement d'un públic “amb poca formació en l'àmbit muntanyenc”, bé per un excés de persones que “desgasten i erosionen terrenys que no poden patir aquest tipus de moviment constant”.

Un altre fet que ha denunciat la FECC és la “poca seguretat” d'algunes de les activitats que es fan en aquest context de massificació, com ara excessos de gent caminant per crestes creuant-se amb dificultats amb altres excursionistes per senders molt estrets.

Així, l'entitat defensa l'accés a la muntanya “per a tothom” però creu “fermament” que cal prendre mesures “importants” per regular-lo “en determinades èpoques de l'any” i en punts concrets “amb una massificació constant”.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny