Notícia

'Desbordat' l'aparcament principal per accedir al Congost de Mont-Rebei

El cap de setmana del pont de l'11 de setembre es tradueix en una alta afluència de visitants al congost de Mont-Rebei

carretera,aparcament,la_masieta,congost_montrebei
Aspecte que oferia la carretera d'accés a l'aparcament de La Masieta Autor/a: Diaridelaneu.cat
L'aparcament conegut com La Masieta, que permet aparcar i facilitar l'accés als visitants al Congost de Mont-Rebei, ha quedat desbordat aquest 11 de setembre.


caseta-acces-aparcament-la_masieta
Caseta de control d'accés a l'aparcament de La Masieta (Foto: Diaridelaneu.cat).

L'aparcament conegut com La Masieta, que permet aparcar, facilitar i regular l'accés dels visitants al Congost de Mont-Rebei, ha quedat desbordat aquest divendres 11 de setembre. Es tracta d'un aparcament d'unes 150 places i per al qual cal fer-ne reserva i pagament previ (entre 6 i 8 euros). La reserva es fa a través del web de la Fundació Catalunya La Pedrera, que en gestiona el manteniment i neteja de la zona.

L'alta afluència de visitants, que superava de llarg la capacitat de l'aparcament i per al qual ja hem comentat que cal fer una reserva prèvia per internet, no ha impedit que molts conductors optessin per aparcar al llarg de la carretera forestal d'accés a l'aparcament. L'accés de pagament a l'aparcament ve regulat per un calendari que en determina els períodes de temporada baixa, mitja o alta, de manera que no sempre és de pagament.

Aquest aparcament es troba proper a la carretera C-1311, entre Tremp i Pont de Montanyana. Des d'aquesta carretera neix el camí que mena a Alsamora i coll d'Ares i, des d'aquesta pista, en surt un desviament per accedir a La Masieta. L'afluència també ha estat alta, com no podia ser d'altra manera, al sender excavat a les parets del congost. Cal recordar que La Masieta és, possiblement, l'accés més popular dels tres possibles al Congost. Corsà i Montfalcó en completen els tres accessos principals.

El cert però, és que l'alta afluència de visitants a Mont-Rebei no haestat una exclusiva d'aquest divendres, sinó que al llarg de l'agost i en general aquest estiu, un cop aixecat el confinament més estricte, l'afluència de visitants ha superat la capacitat d'aquesta zona d'aparcaments. L'afluència ha estat especialment alta durant els caps de setmana.

Tal com es pot comprovar a les fotografies els vehicles han aparcat en un dels vorals d'aquesta pista forestal d'accés al congost. El caminet del congost també presentava un una molt alta afluència, una qüestió que potser també caldria plantejar regular si es té en compte que en alguns punts el camí excavat a la roca és força exposat al precipici i resulta una mica just per al pas de dues persones.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 




Editorial







giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny