Notícia

Entitats andorranes també proposen regular l’accés a la muntanya

El pont de l'11 de setembre també acaba amb aglomeracions en paratges d'alta muntanya d'Andorra

tristaina,sender,llacs,aglomercaions
El pont de l'11 de setembre també acaba amb aglomeracions en paratges d'alta muntanya d'Andorra Autor/a: David Triiadu
El Pirineu andorrà ha passat de celebrar l'alta afluència de turistes d'aquest estiu a plantejar-se regular l'accés a determinats paratges d'alta muntanya. L'alta freqüentació d'aquests darrers mesos comença a donar símptomes de degradació d'alguns ecosistemes.


L’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient d’Andorra (Apapma) considera que cal regular el nombre de visitants que visiten paratges d'alta muntanya. La proposta arriba després del pont de l'11 de setembre a Catalunya, en què les muntanyes del Pirineu andorrà també s'han vist freqüentades per centenars d'excursionistes. Aquest cap de setmana circulava per les xarxes socials una imatge del sender d'accés als llacs de Tristaina, amb prop d'un centenar d'excursionistes pujant o baixant pel mateix sender d'accés als llacs de Tristaina, a prop de l'estació d'esquí d'Arcalís.

Llegeix: 'Desbordat' l'aparcament principal per accedir al Congost de Mont-Rebei

El president de l’entitat, Carles Iriarte, ha declarat als mitjans de comunicació andorrans que creu necessari establir un nombre màxim de visitants per dia. Recorda, també, que una elevada afluència de persones té efectes sobre la flora i la fauna. El president de l’entitat ecologista també creu que si bé tothom té dret d’anar a la muntanya però també cal preservar la natura per a les futures generacions.

Llegeix: El Pirineu acomiada el pont amb aglomeracions a l'alta muntanya

Opinions

Més opinions


EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


36%


7%


57%

14 vots