Notícia

Posant a prova els canons a Baqueira

Cada any, amb Covid-19 o sense, a finals de setembre o inicis d'octubre Baqueira posa a prova les instal·lacions de neu produïda

canons,baqueira
Baqueira ha posat a prova els canons aquest passat 16 de setembre Autor/a: Facebook Baqueira
Un altre bon senyal de cara a la temporada 2020-21. Amb Covid-19 o sense, a Baqueira aquesta setmana han posat a prova els canons a l'espera dels primers freds. Cada any quan s'acaba setembre o arriba el mes d'octubre les estacions d'esquí posen a prova els canons de neu perquè quan arribi el fred res no falli. Sovint quan es fan aquestes proves es generen unes imatges tan espectaculars com desitjades...


Ja és una imatge habitual de cada any, normalment quan s'acaba setembre o entrem al mes d'octubre. És una operació de test "forçada" sobre el funcionament dels canons que totes les estacions d'esquí fan a la tardor per garantir que quan arribi el fred els canons no fallin.

Mentre no arriba la conjuntura propícia de dates i temperatures, que acostuma a ser a mitjans de novembre o fins i tot abans, es fan proves de funcionament dels canons de neu. Se simula, des del centre de control de producció, que les sondes de temperatura han detectat una baixada de temperatures que arriba a estar entre els -6 a -10 ºC. D'aquesta manera els innivadors reben l'ordre automatitzada de posar-se a màxim rendiment. L'operació permet comprovar si el sistema de bombeig, el de compressió i el d'aspersió estan fent les seves funcions correctament.

Amb l'objectiu que les proves siguin el més similars possible a la realitat (com ara canvis constants de vent i temperatura), es varien les condicions de la simulació perquè cada tram d'instal·lació reaccioni i s'adapti. Sovint les imatges que generen són espectaculars, com bé ens mostren les imatges que Baqueira ha publicat aquesta setmana a les seves xarxes socials. I molt important: són imatges que els esquiadors esperem amb molta il·lusió, perquè són un senyal que la nova temporada és a prop.

Podeu veure l'entrevista realitzada al cap de producció de neu de Baqueira en aaquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny