Notícia

El 75% dels rescats de muntanya amb helicòpter al Pirineu s'operen des de Tírvia

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà no vol un canvi de lloc

helicopter,grae,rescat,bombers
El 75% dels rescats de muntanya amb helicòpter al Pirineu s'operen des de Tírvia Autor/a: GRAE Facebook
El Consell Comarcal del Sobirà demana una reunió a Sàmper pel possible canvi de lloc de l'helicòpter de rescat de Tírvia. Defensen que és un equipament "essencial" i aposten per mantenir-lo a la ubicació actual.


El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha demanat una reunió al conseller d'Interior, Miquel Sàmper, per tractar el possible canvi de lloc de l'heliport actualment ubicat a Tírvia. En un comunicat, l'ens ha assegurat que estan "preocupats" per la possibilitat i han defensat que l'helicòpter ja s'ha consolidat com un equipament "essencial" pel territori perquè dóna cobertura de rescat a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran. El Consell Comarcal remarca que és precisament al Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alta Ribagorça i Vall d'Aran on es fan més del 75% dels rescats de muntanya i destaquen que l'aparell "optimitza" la velocitat del rescat per la seva situació estratègica.

En aquesta reunió amb el titular d'Interior, l'ens proposa que hi assisteixi el president del Consell Comarcal del Sobirà i també els seus homòlegs al Pallars Jussà, Alta Ribagorça i Val d'Aran.

L'heliport de Tírvia va ser construït als anys 90, és propietat de la Generalitat i està gestionat pels Bombers.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny