Notícia

Reducció en 1/3 part del nombre de temporers a les estacions d'esquí andorranes

Només hi haurà demanda per cobrir perfils específics i amb experiència

operari,conductor,telecadira,ensisa
Autor/a: ENSISA
Les estacions andorranes demanen un 30% menys de treballadors temporers. A més, només hi ha demanda per cobrir perfils específics i amb experiència.


escola-snowboard-professor-monitor-alumne
Part dels professors d'esquí de les estacions andorranes provenen de països com Xile i Argentina (Foto: arxiu GV).

Ski Andorra hauria lliurat al Govern andorrà la proposta de perfils i nombre de treballadors que necessitarà per cobrir llocs de treball específics de les estacions d'esquí. Segons informen avui els mitjans digitals la proposta rebaixa en prop d’un 30% la xifra d'operaris respecte a la campanya passada. Els dominis esquiables andorrans preparen una campanya complexa a causa de la pandèmia però insisteixen en la necessitat de tenir enllestits els mecanismes administratius per poder contractar personal no andorrà amb formació específica per poder obrir amb garanties.

Bona part dels pisters, professors d'esquí o conductors de remuntadors provenen de països com Xile i Argentina, països amb els quals es requereixen uns tràmits fronterers clars i amb suficient antelació per a la seva arribada a Andorra. El diari Altaveu.com explica que, pel que pugui passar, es preveu activar una campanya específica amb el servei d’Ocupació andorrà per tal de captar persones del país interessades a treballar a la neu. La conclusió, però, és que el nombre de treballadors empleats a pistes anirà a la baixa d'acord amb la previsió d'un descens de clients a causa del coronavirus.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny