Notícia

Quim Torra recorda al COE el compromís del Govern català amb Pirineus-Barcelona 2030

A la carta enviada al president del COE es demana que no demori la formalització de la candidatura

quim torra
Quim Torra, en una reunió ahir 25 de setembre del 2020 Autor/a: ACN
Torra expressa al COE el "ple suport" a la candidatura Pirineus-Barcelona per organitzar els Jocs Olímpics d'Hivern 2030. El president envia una carta al president del COE, on li demana que no demori la formalització de la candidatura.


El president de la Generalitat, Quim Torra, ha traslladat al president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, el "ple suport i compromís" de la Generalitat a la candidatura Pirineus-Barcelona per organitzar els Jocs Olímpics i Paralímpics d'Hivern del 2030. Ho ha fet a través d'una carta, on li demana que no demori la formalització de la candidatura "per tal de continuar en una bona posició de sortida per guanyar-ne la nominació". El president assegura que els jocs són "un dels projectes estratègics de país per abordar de manera transversal tot un seguit de polítiques públiques en clau d'equilibri territorial i desenvolupament sostenible".

Torra ha afirmat que els jocs ajudaran a posicionar els Pirineus "com un tresor natural, cultural, patrimonial i esportiu" i ho faran "portant la sostenibilitat com a bandera". Per això, assegura que faran "tots els esforços que siguin necessaris perquè el projecte prosperi".

En aquest sentit, repassa les mesures empreses pel Govern, com la creació el 2017 de la Taula de Treball Permanent per a la preparació de la candidatura i el Programa per a la Preparació de la candidatura, creat el 2019. A més, assegura que hi ha destinat recursos humans i econòmics al projecte i la voluntat de treballar de manera coordinada amb totes les administracions implicades.

El president finalitza l'escrit agraint al president del COE "l'excel·lent col·laboració" que assegura haver trobat en ell i en la institució que representa en relació a la candidatura catalana.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny