Notícia

Andorra busca treballadors francesos per al Pas de la Casa

Hi ha demanda de treballadors per a l'estació d'esquí i el comerç

pas de la casa,grandvalira
Andorra busca treballadors francesos per al Pas de la Casa. Imatge d'arxiu. Autor/a: Grandvalira
Poques setmanes abans de començar la temporada d'esquí el Govern andorrà sondeja com incorporar treballadors de la vall de l'Arieja i Querol per al Pas de la Casa. Tot i que la previsió és reduir el nombre global de treballadors a les estacions d'esquí, el cert és que continuen faltant treballadors per la possible no arribada dels temporers argentins.


Andorra mira cap a les comarques veïnes del Pas de la Casa per contractar treballadors. Hi ha necessitat de trobar-los per aquest hivern al Pas, sigui per l'estació d'esquí o per al comerç.

La necessitat de trobar-los puja d'interès a cada setmana que s'avança en el calendari. Malgrat que el nombre total de treballadors es reduirà en una tercera part, també és igualment cert que els temporers argentins i xilens, que cada any treballen a la zona, no està clar ni quan podrien arribar ni amb quina quantitat.

La solució passa per poder comptar amb treballadors de l'Arieja i la vall de Querol que actualment estiguin a l'atur i, a ser possible, que ja hagin desenvolupat activitats en les diverses estacions d'esquí properes a Andorra. Hi ha especial interès amb què estiguin formats i que parlin o entenguin el català.

Avui els mitjans de comunicació andorrans informen que sobre aquesta qüestió el Govern va organitzar trobades a la Tor de Querol i Acs i que l'objectiu era contractar-los amb un acord via Servei d'Ocupació francès. Abans, però, caldria resoldre com és faria la reactivació dels drets dels treballadors francesos que estan a l'atur al seu país després de l'estada a Andorra.

La negociació s'ha de fer ràpidament perquè la previsió és començar la temporada d'esquí a principis del de desembre. En canvi, recorden, els temporers extracomunitaris que arribin a Andorra ho hauran de fer amb un contracte signat d'origen i amb un bitllet d'avió d'anada i tornada de data flexible.

Segons informa el digital Altaveu.com l'administració francesa estaria disposada a col·laborar. Fins i tot l'ajuntament d'Acs ha mostrat la seva voluntat de posar en marxa un transport públic econòmic per a poder portar treballadors des de les poblacions franceses d'Acs-dels-Tèrmes, Merens, i de l'Ospitalet.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny