Notícia

Un rescat de 13 hores al Congost de Collegats

Es tracta d'un escalador ferit a la via d'escalada Tànger

collegats,congost
Un rescat de 13 hores al Congost de Collegats. Imatge d'arxiu del congost de Collegats Autor/a: Pallars Jussà Turisme
Tretze hores de rescat d'un escalador ferit al congost de Collegats. L'afectat ha patit una fractura de turmell a la via Tànger i els equips d'emergències han passat la nit a la paret.


Rescat llarg i complicat de tretze hores d'un escalador accidentat al congost de Collegats, al terme municipal de la Pobla de Segur. L'afectat ha patit una fractura de turmell a la via Tànger i els equips d'emergència han hagut de passar la nit a la paret amb ell i l'acompanyant. L'avís del succés es va rebre ahir dissabte a les 19.24 hores i alertava que un escalador s'havia fet mal al turmell a la Paret del Pessó i no podia continuar. A causa de l'ocàs no es va poder activar l'helicòpter i els GRAE de Bombers -6 efectius amb metge del SEM- van arribar per terra fins al ferit pels voltants de les 23 hores. Van fer un primer rescat per traslladar l'escalador fins a la capçalera de la via, on han passat la nit al ras.
A primera hora del matí d'avui diumenge, a les 08.30 hores, el muntanyenc ferit ha estat evacuat en helicòpter fins a la Pobla de Segur i, posteriorment, a l'hospital.
Text

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny