Notícia

Àustria diu adéu a l'aprè-ski desenfrenat i massificat

Sí als esdeveniments après-ski que no comportin massificació, com ara compres o sopars

apre-ski,concert,Ischgl
Conseqüències del coronavirus a Àustria: esquí sí, aprè-ski no Autor/a: Ischgl Ski Resort
Ja fa dies que a les glaceres austríaques s'hi pot esquiar. De fet, algunes obren tot l'any, però realment la temporada d'esquí a l'engròs no comença fins al desembre. I quan arribi el desembre, i amb ell el gran volum de visitants i l'organització d'activitats après-ski de caràcter multitudinari, les autoritats del país no volen que es puguin repetir les imatges d'après-ski desenfrenat i massificat que en els darrers anys han donat identitat als peus de pistes d'Àustria a partir de les 2 de la tarda.


Les estacions d'esquí d'Àustria es quedaran sense après ski massificat durant la pròxima temporada d'hivern. "Diversió amb esquís, sí, però sense après-ski" és el lema que impulsa el canceller austríac SebastianKurz, que la setmana passada va anunciar algunes normes a seguir per a la temporada d'hivern.

Són mesures que serviran per contrarestar els efectes relacionats amb la Covid-19. El canceller va explicar que estaran autoritzats els esdeveniments après-ski que no comportin massificació, entre els quals les compres, sopars, benestar i cultura. En canvi tot el que siguin festes populars, concerts o festes après-ski en locals que impliquin ballar, beure i socialitzar no seran possibles.

També va anunciar que dins les pistes i pel que fa a les escoles d'esquí, les classes col·lectives podran tenir un màxim de 10 alumnes. I més coses: la màscara serà obligatòria dins els telefèrics, els esquiadors també hauran de mantenir la distància en els accessos als remuntadors i en els bars i restaurants només es podran consumir aliments i begudes asseguts. Res de personal dret, es volen evitar situacions d'amuntegament.

Entre les mesures que es posaran en marxa a la temporada de neu dels Alps austríacs s'ha suggerit, com fa unes setmanes també es va insinuar a Andorra, que les estacions d'esquí austríaques faran proves per detectar la Covid-19 entre els seus visitants. La mesura s'estendrà a personal dels restaurants, professors d'esquí i guies turístics.

Àustria no vol que es repeteixi l'après-ski desenfrenat marca pròpia d'estacions d'esquí com Ischgl, i a la qual se l'acusa de ser una de les grans transmissores del coronavirus per arreu del continent europeu. En aquesta línia de posar fre a l'après-ski massificat es complementarà amb un toc de queda a partir de les 10 de la nit a les estacions d'esquí del Tirol, Vorarlberg i Salzburg.

De fet, més de 1.000 esquiadors que van passar per Ischgl afirmen haver contret el virus a l'estació d'esquí i ara estan demandant al govern pel seu suposat descontrol en l'afer.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista