Notícia

Àustria diu adéu a l'aprè-ski desenfrenat i massificat

Sí als esdeveniments après-ski que no comportin massificació, com ara compres o sopars

apre-ski,concert,Ischgl
Conseqüències del coronavirus a Àustria: esquí sí, aprè-ski no Autor/a: Ischgl Ski Resort
Ja fa dies que a les glaceres austríaques s'hi pot esquiar. De fet, algunes obren tot l'any, però realment la temporada d'esquí a l'engròs no comença fins al desembre. I quan arribi el desembre, i amb ell el gran volum de visitants i l'organització d'activitats après-ski de caràcter multitudinari, les autoritats del país no volen que es puguin repetir les imatges d'après-ski desenfrenat i massificat que en els darrers anys han donat identitat als peus de pistes d'Àustria a partir de les 2 de la tarda.


Les estacions d'esquí d'Àustria es quedaran sense après ski massificat durant la pròxima temporada d'hivern. "Diversió amb esquís, sí, però sense après-ski" és el lema que impulsa el canceller austríac SebastianKurz, que la setmana passada va anunciar algunes normes a seguir per a la temporada d'hivern.

Són mesures que serviran per contrarestar els efectes relacionats amb la Covid-19. El canceller va explicar que estaran autoritzats els esdeveniments après-ski que no comportin massificació, entre els quals les compres, sopars, benestar i cultura. En canvi tot el que siguin festes populars, concerts o festes après-ski en locals que impliquin ballar, beure i socialitzar no seran possibles.

També va anunciar que dins les pistes i pel que fa a les escoles d'esquí, les classes col·lectives podran tenir un màxim de 10 alumnes. I més coses: la màscara serà obligatòria dins els telefèrics, els esquiadors també hauran de mantenir la distància en els accessos als remuntadors i en els bars i restaurants només es podran consumir aliments i begudes asseguts. Res de personal dret, es volen evitar situacions d'amuntegament.

Entre les mesures que es posaran en marxa a la temporada de neu dels Alps austríacs s'ha suggerit, com fa unes setmanes també es va insinuar a Andorra, que les estacions d'esquí austríaques faran proves per detectar la Covid-19 entre els seus visitants. La mesura s'estendrà a personal dels restaurants, professors d'esquí i guies turístics.

Àustria no vol que es repeteixi l'après-ski desenfrenat marca pròpia d'estacions d'esquí com Ischgl, i a la qual se l'acusa de ser una de les grans transmissores del coronavirus per arreu del continent europeu. En aquesta línia de posar fre a l'après-ski massificat es complementarà amb un toc de queda a partir de les 10 de la nit a les estacions d'esquí del Tirol, Vorarlberg i Salzburg.

De fet, més de 1.000 esquiadors que van passar per Ischgl afirmen haver contret el virus a l'estació d'esquí i ara estan demandant al govern pel seu suposat descontrol en l'afer.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny