Notícia

Desapareguts des de dissabte dos excursionistes a Espot

L'última notícia que en va tenir la família va ser el dia 25 de setembre

llac,sant-maurici,encantats
Desapareguts des de dissabte dos excursionistes a Espot Autor/a: Marta Lluvich - ACN
Busquen una parella desapareguda al Parc Nacional d'Aigüestortes. L'última notícia que en va tenir la família va ser el dia 25 de setembre.


Els Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil i els Pompiers d'Aran busquen des de dilluns una parella de 27 anys al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. L'avís el va donar la famílies dels joves després de no tenir notícies d'ells, des del divendres 25, i no haver arribat a casa el dia 27, quan els esperaven.

La recerca es fa al tram de la travessa Carros de Foc que va des del refugi de Colomèrs al poble d'Espot (Pallars Sobirà), punt on s'ha localitzat el vehicle dels joves. Participen en l'operatiu dos helicòpters, sis dotacions terrestres, una unitat canina i dos de suport dels Bombers, a més d'unitats de rescat de muntanya dels Mossos i efectius de la Guàrdia Civil i dels Pompiers d'Aran.

Durant el dilluns, per tal de poder acotar la zona de recerca, es va intentar reconstruir la ruta que haurien seguit els joves pels diferents refugis de muntanya de la zona. Així, es va acotar una àrea de 1.500 hectàrees entre Colomèrs, el darrer lloc on van ser vistos el 25 de setembre, i Espot, que és l'indret on la parella tenia estacionat el vehicle. Aquest dimarts, el desplegament s'ha ampliat i s'ha instal·lat un Centre de Control a l'heliport de Vielha per tal de coordinar tots els recursos.

La zona de recerca, molt extensa, s'ha dividit en cinc sectors. Segons els Bombers, la presència de neu dificulta les tasques de les dotacions terrestres i s'han incorporat eines de recerca habitualment utilitzades en allaus.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista