Notícia

Tardor activa. Més nevades a la vista per al cap de setmana

Alguns models preveuen nevades de fins a 25 cm al Pirineu occidental i central

captura,0210-20,meteociel
Previsió per al 2 d'octubre a les 8 de la vesprada segons model de Meteociel Autor/a: Meteociel.fr
Després de viure un darrer cap de setmana de setembre amb nevades prou generoses a tot el Pirineu, el primer cap de setmana d'octubre sembla que es presenta amb noves nevades. Quina entrada de tardor que estem vivint i com ens agrada!


Torna la tardor al seu màxim exponent, és a dir, activitat meteorològica d'especial interès per als qui ens apassiona la neu. A partir d'aquest dimecres i dijous entrem en una nova dinàmica de moviment que deixa entreveure nevades per al cap de setmana. Hi ha models que fins i tot pronostiquen una possible ciclogènesi sobre el mar Cantàbric que acabarà entrant a la península Ibèrica. Tindria especial afectació al Pirineu occidental i central. Si es compleix la predicció que avui hem vist al web francès Meteociel, per al divendres i dissabte ens arriba una bona dosis de fred, vent i neu.

També hem fet un ullada al model que dibuixa Skipass, el que més ens agrada consultar per temes de neu i cotes, i segons dibuixa en el seu gràfic la nevada podria arribar als 25 cm al Pirineu occidental i central. A l'oriental els gruixos podrien arribar als 10 cm. Cota de neu relativament baixa per ser mes d'octubre: començant en 1.900 metres i baixant als 1.600. Però molta atenció al que pugui passar a partir de dilluns, ja que la nevada podria continuar i deixar gruixos que serien una veritable sorpresa. Si es compleixen, clar.

Plànol de gruixos de neu d'Skipass

El plànol de gruixos de neu que adjuntem a la part inferior d'aquest article s'ha obtingut via l'aplicació de precipitació de neu usada per Skipass. El que encapçala l'article correspon a una captura de Meteociel.fr i és el que deixa entreveure una possible ciclogènesi sobre el mar Cantàbric.

Podeu consultar la previsió del primer model, Skipassa, que és d'actualització constant, fent ús de la seva aplicació. El localitzareu dins el web, a l'apartat de meteorologia, que permet consultar dia a dia la previsió de precipitacions zonificades i l'acumulació de neu, tant senzill com fent ús del ratolí sobre el calendari que se situa sota el plànol de previsió meteorològica.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny