Notícia

Els dos excursionistes van intentar refugiar-se a prop del llac de Pòdo

Tot apunta que, camí del refugi d'Amitges, es van desorientar i es van aturar per la nevada i el vent

estanys,colomers
Llac de Pòdo. Imatge d'arxiu. Autor/a: Diaridelaneu.cat
Els dos cossos sense vida trobats a Aigüestortes són els de la parella d'excursionistes desapareguda des de divendres. Els han localitzat semienterrats per la neu sota una pedra a dues hores caminant del refugi de Colomers.


Els dos cossos sense vida que els equips d'emergències han localitzat a la zona perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici són els de la parella d'excursionistes desapareguda des de divendres. La recerca més "exhaustiva" i "minuciosa" que s'ha posat en marxa aquest dijous ha donat els seus fruits i a mig matí s'han localitzat els dos joves de 27 anys, veïns de Lleida i metges residents a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Juanmi Riu, responsable del Grup de Rescat de Muntanya de Pompièrs d'Aran, ha dit que estaven semienterrats sota una roca al costat de l'Estany Pòdo. Tot apunta que en el camí del refugi de Colomers al d'Amitges es van desorientar i es van refugiar de la neu i el fort vent que bufava a la zona.

El responsable del Grup de rescat de Muntanya dels Pompièrs d'Aran ha explicat que ha sigut vital, per localitzar els dos cossos, fer servir la tècnica de sondes que utilitzen per localitzar persones en casos d'allaus. La disminució del gruix de neu aquest dijous respecte a dimecres també ha ajudat a trobar-los.

Els indicis apunten que els joves es van posar darrere una roca per buscar aixopluc i malauradament ja no van poder reprendre la ruta. Riu ha destacat que les condicions meteorològiques de divendres passat eren molt dolentes, amb molt poca visibilitat, fort vent i molta neu.

Juanmi Riu també ha destacat la coordinació entre tots els equips d'emergències que han participat en les labors de rescat (Pompièrs d'Aran, Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Agents Rurals) i ha afegit que aquest ha sigut un dels operatius més complexos desplegats a l'Aran amb més de quaranta efectius i tres helicòpters. La zona de recerca abastava 1.500 hectàrees entre Colomers, el darrer lloc on van ser vists el 25 de setembre, i Espot, que és l'indret on la parella havia deixat el cotxe, a l'aparcament del Parc Nacional d'Aigüestortes.

La parella d'excursionistes, una dona i un home de 27 anys, veïns de Lleida i metges residents a l'Hospital Josep Trueta de Girona, van començar la Carros de Foc el 22 de setembre i tenien previst tornar a casa el dia 27.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny