Notícia

Crida als excursionistes perquè extremin les precaucions

El setembre de 2020 s'han fet 213 rescats. El de 2019 se'n van fer 141

vehicle,bombers,rescat,vallter
Crida als excursionistes perquè extremin les precaucions. Imatge d'arxiu. Autor/a: Diaridelaneu.cat
Els Bombers demanen extremar la precaució en les excursions després que els rescats es disparin un 51% el setembre. L'últim mes el cos ha fet 213 rescats, en comparació amb els 141 del mateix mes de l'any passat.


helicopter-rescats-bombers-facebook-grae

Els Bombers de la Generalitat han fet una crida a la població perquè extremi les precaucions en les excursions a l'aire lliure aquest cap de setmana per la previsió de mal temps, especialment després que els rescats hagin crescut un 51% aquest setembre en comparació amb el mateix mes de l'any passat. Així, si el setembre del 2019 es van fer 141 operacions de rescat, aquest últim mes han estat 213. D'aquests, 122 han estat a la muntanya, respecte als 69 de l'any passat. La previsió meteorològica apunta que farà mal temps a l'alta muntanya, vent a gran part de les comarques catalanes i mala mar. Protecció Civil ha activat la prealerta Ventcat i de Procicat per risc d'onatge.

En un comunicat, els Bombers expliquen que han detectat un augment constant dels rescats al medi natural: banyistes amb problemes a rius, barrancs, gorgs i, sobretot, excursionistes, escaladors i senderistes que es precipiten o es perden pels boscos o la muntanya.

En el que portem d'any, i malgrat el confinament que va obligar la gent a no sortir de casa, els rescats ja han estat 1.248. En el mateix període de l'any passat, eren 1.079, un increment del 15,6%.

L'avís dels Bombers va dirigit especialment als que tinguin previst fer activitats a la muntanya com excursionisme, anar a collir bolets o fins i tot un simple passeig. En el seu comunicat, els Bombers reiteren la necessitat de seguir els consells de seguretat per a activitats de lleure a l'aire lliure.

Així doncs, fent especial esment a tots aquells que durant aquest cap de setmana tinguin previst fer activitats de muntanya, excursionisme, anar a collir bolets o un simple passeig per la natura, els Bombers de la Generalitat reiteren la necessitat de seguir els consells de seguretat per a activitats de lleure a l'aire lliure. També es considera vital portar un bon equipament i tenir una condició física i psíquica adequada al nivell d'esforç que requereixi l'activitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny