Notícia

Núria Castán s'instal·la a Innsbruck

Canvia el Pirineu pels Alps per preparar millor la seva participació al Freeride World Tour

Núria Castán
Núria Castán s'instal·la a Innsbruck Autor/a: Arxiu
El millor campionat del món de freeride ha confirmat els cinc esdeveniments que se celebraran aquesta temporada marcada per la COVID-19 en la qual s'aplicaran canvis en el format.


Núria Castán, única rider catalana i espanyola del Freeride World Tour (FWT), anuncia que s'instal·la a Innsbruck, Àustria, per a preparar la nova temporada del FWT, de la qual ja s'han confirmat les dates i el nou format. Castán, que en el seu any rookie va quedar quarta del FWT i es va classificar per a la temporada 2021, vol pujar al podi mundial en la nova temporada.
 
Per a poder afrontar l'exigència i nivell del FWT, la rider més jove del campionat ha decidit instal·lar-se als Alps austríacs. Després de graduar-se com a dissenyadora gràfica, Núria Castán vol enfocar de ple la seva carrera en el FWT per a millorar els resultats i pujar al podi del Campionat del món. La rider catalana ha triat Innsbruck com a base per a aconseguir les seves ambicions aquesta temporada. La regió del Tirol és un dels llocs preferits per esquiadors i riders professionals per a entrenar durant els mesos d'hivern, ja que és on es troben algunes de les millors pistes d'Europa. Les muntanyes on entrenarà Núria Castán tenen una major pendent i, per tant, tenen més dificultat, la qual cosa li permetrà millorar el nivell i arribar a les competicions més exigents en unes condicions excepcionals.
 
“Des de fa temps, Innsbruck és un lloc que m'ha cridat l'atenció. Són moments complicats, amb molta incertesa, però sempre he pensat que hi ha oportunitats que si no les agafes en aquell moment, pot ser que no tornin en un futur. A Innsbruck estaré envoltada de muntanyes i podré entrenar-me en millors condicions per al FWT. A més, és una localització que s'adapta molt a la meva manera d'entrenar i al meu estil de vida”, afirma Castán. “Serà una temporada diferent a causa de la COVID-19 i molt interessant pel salt que faig en la meva carrera esportiva que l'afronto amb moltes ganes de gaudir d'aquesta nova oportunitat i de continuar progressant en el Tour, com a persona i com a rider”, apunta la jove rider de 22 anys.
 
Calendari i format confirmat – FWT 2021

 
El FWT 2021 estarà format per cinc etapes en cinc localitzacions. La primera serà a Hakuba (el Japó), entre el 23 i el 30 de gener. Seguida de Kicking Horse Golden BC, al Canadà, entre el 8 i el 13 de febrer. Seguit d'Ordino Arcalís, Andorra, entre el 22 i el 27 de febrer, i Fieberbrunn, Àustria, entre el 6 i el 12 de març. La final serà a Verbier Xtreme, Suïssa, entre el 20 i el 28 de març. La retransmissió de la competició estarà disponible a www.freerideworldtour.com.
 
“Per afegir emoció a la competició, tant per als competidors com per als espectadors, el FWT ha modernitzat el format del campionat”, explica l'organització. A Ordino Arcalís es realitzarà la classificació dels atletes, només 4 riders femenines de snowboard es classificaran per a la final de Verbier. A més, seguint amb l’èxit de la prova de l'any passat, a Àustria se celebraran dues rondes i es conservarà el millor resultat de totes dues proves. Les finals del FWT se celebraran a Fieberbrunn i Verbier on els punts tindran un valor de 1’5. És a dir, el guanyador rebrà 15.000 punts, en comparació amb els 10.000 punts de cadascuna de les primeres etapes. Els campions del món seran coronats pels seus tres millors resultats del total de cinc.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny