Notícia

Adéu al vell telecadira La Mine de Porté Puymorens?

L'estació de la Vall del Querol vol substituir el telecadira de La Mine per un desembragable de 4 places

Porte-puymorens,pista,la-mina,mine
Pista La Mine i telecadira del mateix nom de Porté Puymorens. Autor/a: Diaridelaneu.cat
Plans de futur per a Porté Puymorens (Portè i Pimorent). La substitució del vell telecadira de dos places s'augura entre els plans de futur de Porté. Ho explica avui el director de l'estació Eric Charre en una entrevista a L'Independant.


porte-puymorens-pic-la-mine
Telecadira de La Mine (Imatge d'arxiu).

El telecadira de La Mine de Porté Puymorens sempre ha estat una instal·lació motiu de conversa entre els clients de l'estació de la Vall de Querol. És lògic: és el remuntador que ens porta a la cota més alta de l'estació i, precisament pel que implica aquesta condició, és molt cobejat per esquiadors i snowboarders que busquen la bona neu i les bones panoràmiques. Però també acostuma a ser igualment qüestionat per la seva antiguitat. Això el fa lent i incòmode, i quan fa fred i vent de nord ningú vol passar més estona de l'estrictament necessària remuntant per aquest giny mecànic.

Avui el telecadira de La Mine és motiu d'actualitat. El director de l'estació, Eric Charre, ha explicat en una entrevista al diari de la Catalunya del Nord L'Independant quins són els plans de futur per a aquesta instal·lació

Uns plans de futur que s'auguren prioritaris i que passen per la renovació del remuntador més alt del domini, el vell telecadira de La Mine. La susbtitució d'aquesta instal·lació passarà per davant, doncs, d'altres projectes que s'havien anunciat el 2015 com a estratègics, i que preveien la instal·lació d'un telecadira de 6 places al sector del Baladrà, al vessant de l'Arieja (veure enllaç).

porte-puymorens-paillettes.jpeg

Un telecadira a qui toca l'hora de la substitució

La instal·lació del telecadira de la Mina es va realitzar l'any 1971, just quan l'estació d'esquí vivia uns anys d'expansió del domini esquiable i quan els bons resultats econòmics s'encadenaven amb més regularitat que no pas ara. En resum, a la dècada dels 70 hi van confluir uns bons anys per a l'esquí al Pirineu. La conjuntura econòmica era molt bona als dos vessants del Pirineu, la meteorologia era més regular i benigna per al món de la neu i l'esquí era un esport en creixement.

Però des d'aleshores el telecadira de La Mina ha rebut poques inversions, més enllà de les revisions periòdiques i la substitució dels suports de fusta de les cadires per coixins de lona que ajuden en el comfort.

Segons explica Eric Charre a l'entrevista, la idea és canviar aquest giny mecànic per una nova cadira de 4 places que, possiblement, serà un desembragable. La inversió podria complementar-se amb la instal·lació d'una xarxa de neu a les pistes d'aquest sector de l'estació, que tradicionalment és el que més i millor conserva la qualitat de la neu per trobar-se en la cota més alta del domini, a la falda del Pic de la Mina. No ha anunciat cap data per a la inversió, però com a mínim se sap de la necessitat de renovar el sector.

Com es presenta la temporada 2020-21?

A l'entrevista el director de l'estació ha confirmat que la intenció és obrir la temporada 2020-21 pel Pont de la Puríssima, sempre que les condicions de neu ho permetin, és clar. Com és lògic, i en el context actual, les mesures i protocols sanitaris seran els habituals i que vénen determinats pel Ministeri de Transport francès.

Així mateix s'informa que en cas de re confinament de la població, Porté Puymorens estudiarà cas per cas i en funció del moment de quina serà la solució. Pel que fa a pistes enguany hi ha poques novetats, si bé ha avançat que s'han fet millores en la xarxa de neu produïda de l'estació, no pas per ampliar-la però si per fer-la més eficient.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny