Notícia

L'ACEM publica el primer manual de 'Bones pràctiques a les estacions d'esquí' per la Covid-19

Les estacions preveuen que enguany els telecadires funcionin a velocitats altes

manual,bones practiques,covid-19
L'ACEM publica el primer manual de 'Bones pràctiques a les estacions d'esquí' per la Covid-19 Autor/a: ACEM
Pràcticament acabat de sortir del forn, l'ACEM acaba de fer públic el seu manual de 'Bones pràctiques a les estacions d'esquí' per a la prevenció de la Covid-19.


telecadira-font-canaleta-la-molinaEls telecadires, un mitjà de transport segur davant la pandèmia: circulen a l'aire lliure i està previst que enguany ho facin a la màxima velocitat (Foto: arxiu).

L'ACEM acaba de fer públic el seu manual de 'Bones pràctiques a les estacions d'esquí' per a la prevenció de la Covid-19. El manual està format per 17 pàgines en forma PDF on s'hi troben textos, gràfics i indicacions per mostrar com cal actuar a les estacions d'esquí per prevenir els contagis i la pandèmia de la Covid-19.

En l'esmentat manual s'hi recullen les bones pràctiques que han de seguir esquiadors i treballadors de les estacions d'esquí, així com tots els agents implicats, per tal d'evitar la propagació o contagi del coronavirus.

Des de l'ACEM, la patronal que agrupa les estacions d'esquí catalanes, es remarca que en aquesta temporada, que és poques setmanes abans de començar, la prioritat de les estacions és la salut dels visitants i dels treballadors.

En el manual s'explica que "s'està treballant per poder obrir les estacions amb el màxim de garanties per a totes les persones i així evitar contagis". En aquesta línia es fa constar que les estacions d'esquí es comprometen a donar suport i col·laboració als agents locals. D'aquesta manera es podrà mantenir l'èxit i l'experiència que s'ha vist i viscut aquest passat estiu, una fórmula que serà replicada en la temporada vinent d'hivern.

El document també recorda que "la major part del temps que es passa a una estació d'esquí es passa a l'aire lliure, baixant per les pistes". A això cal sumar-hi el fet que es fan servir "les mascaretes facials, inclosos els buffs, ulleres, guants i cascos", un conjunt de peces amb les quals s'equipen els esquiadors i amb les que es dona per fet que és un esport on els practicants van ben protegits. En conseqüència els contagis no haurien de ser un problema per falta de prevenció. A més, es recorda que els "remuntadors són un mitjà de transport segur" i que ho són "per la durada dels trajectes i perquè es fan a l'aire lliure".

També s'inclou una carta de presentació, on s'explica el context de situació actual, a càrrec del president de l'ACEM, Aureli Bisbe, que com no podia ser d'altra manera clou amb un missatge positiu i amb un comiat tan convincent per als esquiadors com "ens veiem a les pistes". No ho podia acabar amb un missatge millor que aquest.

Podeu consultar el "Bones pràctiques a les estacions d'esquí en aquest enllaç".

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny