Notícia

Torna la neu pel cap de setmana

Nevades febles al vessant nord del Pirineu i molt febles a l'oriental i sud

skipass
Gràfic de previsió de nevades al Pirineu segons model Skipass Autor/a: Captura de pantalla
Torna la neu per tercera vegada en aquesta tardor de 2020. Seran nevades febles al vessant nord i zona central del Pirineu. Al vessant sud i oriental la nevada serà gairebé testimonial, ja que els models preveuen que sigui molt feble.


Doncs sí, torna la neu en aquesta tardor que s'està mostrant activa i especialment divertida per als qui agrada la meteorologia. Serà la tercera vegada en aquesta tardor de 2020 que veurem nevar al Pirineu. Això sí, seran nevades febles al vessant nord i zona central del Pirineu, mentre que al vessant sud i oriental la nevada serà testimonial. I a més serà una nevadeta en cotes més aviat altes. No serà un bon cap de setmana per gaudir de l'alta muntanya.

La precipitació important serà entre divendres i dissabte i diumenge a la tarda es podria reactivar. La primera nevada, avui divendres nit, serà a 2.400 metres que acabarà arribant de forma feble als 1.700. La segona nevada, que s'hauria de reactivar diumenge tarda, serà en cotes més baixes, a uns 1.400 metres, i una mica més generosa. En qualsevol cas, i en el millor dels casos, podrien quedar gruixos nous de fins a 10 cm al nord i centre de la serralada i de menys de 5 cm a l'oriental i vessant sud.

Plànol de gruixos de neu d'Skipass

El plànol de gruixos de neu que hem publicat a l'encapçalament de l'article s'ha obtingut via l'aplicació de precipitació de neu usada per Skipass. Podeu consultar la previsió d'aquest model, que és d'actualització constant, fent ús de la seva aplicació. El localitzareu dins el web, a l'apartat de meteorologia, que permet consultar dia a dia la previsió de precipitacions zonificades i l'acumulació de neu, tant senzill com fent ús del ratolí sobre el calendari que se situa sota el plànol de previsió meteorològica.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista