Notícia

Piau Engaly ja no vol tancar ni a la tardor

Piau Engaly ja no considera viable tancar instal·lacions en l'impàs de l'estiu a l'hivern

senderisme
Practicant el senderisme pel Parc Nacional del Pirineu Autor/a: Annika Müller
Les estacions d'esquí ja no volen obrir només en temporada d'hivern. Ja fa anys que moltes obren a l'estiu per oferir activitats a l'alta muntanya, però és que darrerament ja es plantegen mantenir-les obertes igualment a la tardor, en l'impàs entre les dues estacions. És el cas de Piau Engaly i el seu allotjament SkyLodge, a les portes del Parc Nacional dels Pirineus i de la Reserva de Néouvielle.


skylodge-piau_engaly
Imatge d'aquesta mateixa tardor de l'SkyLodgde Piau Engaly. Una de les nevades d'aquest mes de setembre passat (Foto: O. B).

L'Skylodge és un edifici d'allotjaments que se situa a l'estació d'esquí i muntanya de Piau  Engaly. Després d'un estiu amb una alta afluència de visitants a tot el llarg i ampla del Pirineu, i per tant també en aquesta estació a l'entrada del Parc Nacional dels Pirineus, l'estació ha decidit mantenir oberts els allotjaments de l'esmentat Skylodge.

Des de la direcció d'aquest allotjament, gestionat pel grup N'PY, expliquen que van decidir mantenir oberts els allotjaments de l'estació perquè "els costos fixos són pràcticament els mateixos que quan estem tancats". Que això sigui així no és casualitat. Per tal de ser competitius a l'hivern es va optar per tenir una estructura de funcionament mínima i de despeses mínimes que en garanteix igualment un bon servei i unes bones condicions. Ara, aquesta estructura, és la que també els permet donar servei en plena tardor als qui visiten l'estació, sigui per dormir, per prendre alguna cosa o per menjar. A més, en el supòsit que el nombre de reserves anés a l'alça imprevisiblement, això no seria un problema.

Òscar Balsells, consultor que treballa per al grup d'estacions d'esquí N'PY en la seva divisió de restauració i hoteleria, remarca que "podem adaptar-nos a la situació prevista mitjançant acords que tenim amb altres empreses del sector per donar resposta a la demanda, sempre mantenint el grau de qualitat establert".

Desestacionalitzar la destinació

L'objectiu de PiauEngaly no és altra que sembrar de cara al futur i fer de PiauEngaly una destinació turística tot l'any. Els atractius de l'SkyLodge són que se situa a 1900 m d'altitud, és un punt ideal per fer estades en altitud per a tot aquell que vulgui millorar la seva forma física, i és a prop dels ports de muntanya més coneguts del Tour de França. A més, s'ofereix un Centre Trail amb diverses rutes i senders a les poirtes del Parc Nacional dels Pirineus i de la Reserva de Néouvielle.

Al desembre, primera Fira de Cerveses Artesanals del Pirineu

D'altra banda SkyLodge ha previst organitzar la que serà la primera Fira de Cerveses artesanals del Pirineu. Està prevista per als dies 18 i 19 de desembre. Tot i que ja es fan altres fires de cerveses artesanes, la diferència és que en aquesta els productors han d'estar situats al Pirineu, tant vessant nord com sud. La fira es projecta com una magnífica oportunitat de donar a conèixer aquest producte d'elaboració artesanal i d'afavorir el teixit empresarial de la serralada.

Això, sí, a causa de la Covid s'han limitat el nombre d'expositors a 8. Hi seran presents l'andorrana (AndBeer), dos del Pallars Jussà (Oliva GreenBeer i CTretze), dos de l'Aragó i els altres tres francesos.

Entre altres activitats programades hi haurà concerts i ofertes de restauració i un concurs on la cervesa guanyadora es comercialitzarà durant tota la temporada d’esquí a l’Skylodge.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny