Notícia

El Patronat de Turisme confia amb que la temporada d'esquí anirà bé

La vicepresidenta del Patronat de Turisme de Lleida, Rosa Pujol, ha transmés un missatge de confiança al sector turístic de l'Alta Ribagorça

rosa_pujol,patronat_turisme,Lleida,alta_ribagorça
Rosa Pujol, amb la presidenta del Consell Comarcal, Maria José Erta, i l’alcalde del Pont de Suert, José Antonio Troguet, a la seu del Consell Comarcal Autor/a: Patronat de Turisme de Lleida
La vicepresidenta del Patronat de Turisme de Lleida, Rosa Pujol, ha fet aquest divendres una visita institucional a la comarca de l’Alta Ribagorça acompanyada per la presidenta del Consell Comarcal, Maria José Erta; l’alcalde del Pont de Suert, José Antonio Troguet, i l’assessor de polítiques per al Pirineu de la Diputació, Gerard Sabarich.

La jornada s’ha iniciat a les 11 del matí a la seu del Consell Comarcal, on ha mantingut una reunió amb els representants del consell encapçalats per la presidenta, Maria José Erta, i posteriorment ha visitat el municipi i l’Ajuntament del Pont de Suert. Aquesta tarda visitarà el conjunt romànic de la Vall de Boí, amb una parada al Centre d’Interpretació del Romànic d’Erill la Vall.
 
La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha expressat el suport del Patronat de Turisme a la petició del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça per redactar un pla estratègic destinat a impulsar i dinamitzar el sector turístic i el comerç de la zona. Rosa Pujol ha explicat que “es tracta d’una bona eina que, per mitjà de la participació dels diferents sectors productius de l’Alta Ribagorça i el consens, permetrà definir uns objectius i accions concretes per avançar com a territori i alhora impulsar noves iniciatives que aportin un major dinamisme a tots els municipis de la comarca i enfortir el seu teixit turístic i comercial”.
 
D’altra banda, durant la trobada s’han tractat diferents aspectes de l’àmbit turístic de la comarca i la situació que vivim actualment com a conseqüència de la Covid-19.En aquest sentit s’han valorat de forma positiva els resultats del comportament turístic obtinguts aquest estiu a la comarca de l’Alta Ribagorça i per extensió al conjunt del Pirineu lleidatà, amb una bona resposta per part del públic que ha buscat destinacions de proximitat per passar les seves vacances cercant espais naturals i activitats a l’aire lliure. No obstant això, també s’ha constatat que activitats molt tradicionals a la comarca de l’Alta Ribagorça com ara la Festa de les Falles enguany no s’han pogut celebrar. Rosa Pujol  ha fet un reconeixement a tot el sector turístic de la demarcació de Lleida “perquè després de tot el que hem passat no s’han rendit” i ha destacat “el turisme com a sector estratègic per al conjunt del territori”.

Confiança en la temporada de neu 2020-21
 

De cara a la propera campanya d’hivern ha manifestat la confiança que es pugui tornar a rebre una bona resposta per part dels aficionats als esports blancs atrets per la pràctica de l’esquí i les activitats a l’entorn de la neu, amb les mesures de seguretat i els protocols en els quals estan treballant actualment els diferents centres hivernals i els establiments d’hoteleria i restauració del Pirineu per tal de poder garantir l’activitat amb plena seguretat.
 
També s’ha constatat la preocupació del sector del turisme rural per la limitació a un màxim de 6 persones per cada casa a causa de la pandèmia, la qual cosa representa un greu perjudici per a aquests establiments turístics de caire familiar. La comarca de l’Alta Ribagorça disposa d’una important oferta turística vinculada amb aquest sector, amb 72 cases i 413 places. Cal recordar que l’any 1983 l’Alta Ribagorça va ser pionera en l’àmbit de tot Catalunya en el desenvolupament de les aleshores anomenades residències-cases de pagès (RCP), juntament amb la Val d’Aran i el Pallars Sobirà. L’oferta de la comarca és d’unes 6.400 places d’allotjament turístic, de les quals 1.804 places són d’hoteleria; 1.080, de càmpings; 2.150, d’habitatges d’ús turístic; 413, de turisme rural; 663, d’albergs, i 180, d’apartaments turístics. El 70 % de les places es concentren a la Vall de Boí, mentre que el Pont de Suert en disposa d’un 20 % i Vilaller té una oferta del 10 % restant.
 
La trobada institucional de la vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, amb els representants del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça ha tingut lloc en el marc de la celebració de la 2a edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Alta Ribagorça, en què diferents restaurants ofereixen de l’1 d’octubre fins a l’1 de novembre plats elaborats amb productes de proximitat, i a les portes de la celebració del 20è aniversari de la declaració de les esglésies romàniques de la Vall de Boí com a Patrimoni de la Humanitat que tindrà lloc el pròxim 30 de novembre. Durant aquests 20 anys més de 2,6 milions de persones han visitat el conjunt romànic de la Vall de Boí, a una mitjana de 130.000 persones anuals, si bé enguany, per causa de la pandèmia, les visites de gener a setembre s’han reduït a pràcticament la meitat respecte d’altres anys.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny