Notícia

El simulador d'esquí, un bon invent

Més de 400 hores d’ús del simulador en quatre mesos

simulador,esqui
El simulador d'esquí de la FAE Autor/a: FAE
Esquiadors que competeixen i que han volgut mantenir tècnica i física han passat aquest estiu pel simuladord'eslàlom instal·lat a Ordino. Des de la FAE ens expliquen quin ús ha tingut i quins resultats. Hi han passat diversos clubs catalans i andorrans.


Aquest passat estiu la FAE (Federació Andorrana d'Esquí) es va haver d’adaptar a la situació actual provocada pel coronavirus, de manera que els entrenaments de pretemporada de la secció d’alpí es van haver de modificar. Per aquesta raó, es va apostar per portar un simulador al país, el qual va estar des de l’1 de juny fins el 30 de setembre al Centre de Tecnificació d’Ordino. Han estat més de 400 hores d’ús.

Aquesta eina ha servit perquè els esquiadors i esquiadores tinguessin un complement d’entrenament, per mantenir, a més, l’activitat tècnica i física que implica una pretemporada.

També han respost a aquesta iniciativa des dels cinc clubs del Principat. En total, s’han acumulat unes 112h30 hores de simulador. Els clubs que més hores han fet ús del simulador són el SEC i l’ECA, amb unes 37h30 de treball al tapís cadascú. El PCGR va estar 21h30, l’ECOA 10h, i l’ECAP 6h.

També ha beneficiat el treball de la base de la federació. Els equips EEBE (U16 i U19) amb un volum molt gran d’esquiadors, han fet en total 216 hores de treball durant tot el període. Igualment, els equips nacionals tant femení com masculí han sumat 65h30 hores.

Però l’impacte del simulador ha anat més enllà. Entitats i clubs de fora d’Andorra es van interessar des del primer moment en poder entrenar en el simulador. Així, van fer-ne ús quatre clubs catalans: GRANUEC, La Molina, Club Esquí Vall d’Aran (CEVA) i Club Aranés d'Espòrts d'Iuèrn (CAEI). La suma des quatre ha estat de 10h30 al simulador. Una experiència que, segons els seus usuaris i responsables, va ser molt profitosa.

En total, el simulador ha estat en ús 404h30 durant els quatre mesos d’estiu.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny