Notícia

Objectiu estacions d'esquí: doblar la producció de neu en 4 anys

Aquest és l'objectiu per al 2024 a les estacions d'esquí del Grup FGC

telecadira,cano,neu_produida-la_molina
Objectiu estacions d'esquí: doblar la producció de neu en 4 anys Autor/a: Diaridelaneu.cat
El president de FGC, Ricard Font, veu els fons europeus com "una oportunitat" per culminar les inversions previstes. En qüestions de transport de viatgers Ferrocarrils de la Generalitat vol doblar la seva capacitat de transport el 2025, fins als 240 milions de viatges. A les estacions d'esquí l'objectiu és doblar la producció de neu actual en un termini de 4 anys.


cano-neu_produida-la_molina-3-ist

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, creu que els fons de rescat europeus per fer front a la crisi de la covid-19 són "una oportunitat" per culminar les inversions previstes en termes d'infraestructures i foment de la mobilitat sostenible. En una xerrada organitzada pel Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya (CEEC), Font ha destacat que la pandèmia no ha aturat cap dels projectes que l'empresa tenia en marxa i ha afegit que les actuacions que s'estan duent a terme "ja van en línia amb els objectius de la UE". En aquest sentit, Font s'ha mostrat optimista de cara a aconseguir doblar la capacitat de transport de FGC fins als 240 milions de viatges, una xifra que es vol assolir l'any 2025.

Aposta per la mobilitat neta i doblar la producció de neu

Un dels punts que també ha tractat Font durant la xerrada ha sigut l'ús d'energies renovables en la mobilitat ferroviària. En aquest sentit, el directiu ha comentat que FGC té previst que pràcticament tota la flota de l'empresa funcioni a partir d'energies netes el 2021, així com tots els seus edificis. Alhora, l'empresa està treballant perquè, de cara al 2024, les seves estacions d'esquí siguin capaces de produir el doble de neu utilitzant la meitat d'energia respecte a l'actual.

Segons Font, FGC ha aconseguit reduir un 84% l'emissió de diòxid de carboni a l'atmosfera en els últims dos anys a través d'actuacions com les ja esmentades.

FGC, més que una empresa de ferrocarrils

En la seva intervenció, Font també ha volgut remarcar que FGC vol deixar de ser "una empresa únicament ferroviària" i convertir-se en "una empresa de mobilitat". "Volem que les nostres estacions també disposin de vehicles elèctrics que permetin als usuaris arribar a altres entorns propers", ha explicat Font. En relació amb aquest punt, el president de FGC ha comentat que el seu futur passa per signar aliances amb empreses automobilístiques i realitzar inversions que apostin per la mobilitat intel·ligent.

Actualment FGC s'ha fet càrrec de 6 estacions d'esquí catalanes. La Molina i Vall de Núria des de 1985,Port Ainé i Espotdes del 2005, Vallter 2000 a la temporada 2013-2014 i just aquest any s'hi ha incorporat de ple Boí Taüll.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny