Notícia

Vídeo. Una allau de placa arrossega dos esquiadors a Tristaina

Enregistrat amb una GoPro mentre esquiaven per damunt una placa inestable


Dos esquiadors van patir un gran ensurt ahir a primera hora de la tarda al circ de Tristaina, a prop d'Arcalís. Una allau de placa els va atrapar de ple.


Els fets es van produir ahir a la zona de Tristaina, a tocar del pic de l'Arbella. Els joves han explicat que l'allau es va produir a l'altura de l'Estany de l'Mig, un cop ja baixaven del pic al qual havien accedit primer a peu, després foquejant i finalment escalant amb grampons i piolet. Només començar la baixada van trencar una placa amb el pas dels esquís i la neu els va arrossegar uns quants metres.

Els membres del grup de muntanya dels bombers d'Andorra es van desplaçar fins al lloc dels fets després de ser avisats per un altre excursionista que havia estat testimoni del que havia passat. Els esquiadors afectats van continuar la baixada esquiant sense haver de ser rescatats ja que, de fet, no havien patit cap mal.

Els bombers recorden a les xarxes a través d'un missatge que, "a la muntanya no es pot un distreure!" i que en aquesta ocasió no hi ha hagut de lamentar víctimes però que els dos excursionistes si que s'han portat un bon ensurt.

Pel que recorden que fins i tot a la tardor s'ha d'estar atents a les condicions de la neu i portar l'equipament adequat i consultar les previsions i els butlletins d'allaus. Si n'hi ha, és clar, ja que no és habitual que a mitjans octubre comenci la temporada d'allaus al vessant sud del Pirineu.

El vídeo en primera persona de l'abast de l'allau a un dels esquiadors gràcies a la seva càmera GoPro ha estat publicat avui pels companys de Lugaresdenieve.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="ca" dir="ltr">⚠️ A la muntanya no s’hi val a badar!<br>Tant a la tardor com en qualsevol moment de l’any cal anar a la muntanya amb seguretat, amb l’equipament adient i consultar la <a href="https://twitter.com/MeteoAnd_OECC?ref_src=twsrc%5Etfw">@MeteoAnd_OECC</a> abans de sortir.<a href="https://twitter.com/hashtag/bombersandorra?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#bombersandorra</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/GRM?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#GRM</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/muntanyasegura?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#muntanyasegura</a> <a href="https://t.co/M9ZN5PR6cT">pic.twitter.com/M9ZN5PR6cT</a></p>&mdash; Bombers d&#39;Andorra (@BombersAndorra) <a href="https://twitter.com/BombersAndorra/status/1316030846974013442?ref_src=twsrc%5Etfw">October 13, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny