Notícia

Corredor turístic per garantir la temporada del turisme d'hivern

Serà una proposta similar al que s'ha fet a les Illes Balears o les Canàries durant l'estiu

peatge,boca nord,tunel del cadi,accessos,C-16
Vehicles al peatge d'accés al Túnel del Cadi durant la temporada d'esquí. Imatge d'arxiu. Autor/a: Diaridelaneu.cat
El govern espanyol vol "treballar molt aviat" amb la Generalitat per obrir "un corredor turístic a Catalunya", pensant especialment en l'inici de la temporada alta en destins d'hivern.


El Ministeri d'Indústria vol negociar amb el Govern l'obertura d'un "corredor turístic a Catalunya" similar al que han tingut les Illes Balears o les Canàries. Així ho ha indicat aquest divendres la ministra Reyes Maroto en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio', on ha destacat que el gran repte del sector turístic és "recuperar la mobilitat amb seguretat". "Hem de treballar per garantir viatges segurs, els corredors defineixen protocols perquè la mobilitat segura es desenvolupi", ha dit la ministra. Tot i que no ha volgut posar dates, ha destacat la importància de "l'inici de la temporada alta en molts destins" com "els d'hivern".

Preguntada pel canvi a la Conselleria d'Empresa, que ara lidera Ramon Tremosa, Maroto ha dit que confia comptar amb la mateixa "lleialtat institucional" que tenia amb Àngels Chacón. La ministra ha dit que amb Tremosa ja s'han trucat però que encara no han pogut tancar una data per reunir-se.

Coincidint amb el dia en què a Catalunya la restauració tanca totalment, Maroto ha defensat els protocols establerts en comerços, restaurants i hotels, que ha definit com a "espais segurs". "El que és cert es que no sempre les persones compleixen amb les recomanacions de les autoritats sanitàries", ha afegit, apel·lant a la "responsabilitat individual" per contribuir a protegir les empreses de més restriccions.

En tot cas, Maroto ha dit que ara cal "aguantar aquests 15 dies" amb els ERTO i els ajuts anunciats per la Generalitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny