Notícia

Escapada amb esquís per la Font Freda de Portè i Pimorent

Galeria de fotografies d'una sortida d'esquí de muntanya un 17 d'octubre

Esquiada per Font Freda de Portè Puymorens avui 17 d'octubre amb els amics Miguel Soto i Álvaro Urzaiz.
Esquiada per Font Freda de Portè Puymorens avui 17 d'octubre amb els amics Miguel Soto i Álvaro Urzaiz.
Que es pugui esquiar un 17 d'octubre al Pirineu oriental no és excepcional, però sí ben poc habitual. La darrera nevada, la que va precipitar la tarda i nit del 15 d'octubre, va deixar un gruix de neu considerable en alguns cims. Avui, dos dies més tard de la nevada, ens hem proposat comprovar si encara era possible esquiar amb prou bones condicions al Pirineu oriental. I sí, la resposta als dubtes és que sí, al Pirineu oriental també es pot esquiar en un 17 d'octubre.


esquiadeta_un_17_doctubreporte-puymorens-skimo-171020-font_freda-12

Diuen els meteoròlegs que feia deu anys que la tardor no començava ni tan moguda ni amb tanta neu al Pirineu. Avui ho hem volgut comprovar amb el nostre propi peu i per això ens hem traslladat fins a la nevera de la Cerdanya: la Vall del Querol.

Després de fer plans una mica improvisats ahir divendres tarda, amb els amics Miquel Soto i Álvaro Urzaiz, aquest matí ens hem presentat a l'aparcament de la Vinyola de Portè i Pimorent.  La darrera nevada, la que va precipitar la tarda i nit del 15 d'octubre, va deixar un gruix de neu considerable en alguns cims, d'entre 20 i 30 cms. O més.

Així doncs, dos dies més tard de la nevadeta, ens hem proposat comprovar si encara era possible esquiar amb prou bones condicions al Pirineu oriental.

esquiadeta_un_17_doctubreporte-puymorens-skimo-171020-font_freda-05

L'arribada a l'aparcament de la Vinyola no permetia que ens féssim grans il·lusions sobre el gruix de neu acumulat, però com no podia ser d'altra manera ens ho hem agafat amb il·lusió i hem anat per feina... calçar-nos botes, posar pells i començar a foquejar per pujar Font Freda amunt. Cert que els primers centenars de metres, entre l'aparcament de la Vinyola i el restaurant Tramuntana i llac de l'Estanyol, el gruix era d'uns pocs centímetres i en alguna ocasió hem tocat terra. Però a partir d'aquí, més gruix.

La nostra sortida matinal per trepitjar neu no pretenia ser una sortida èpica, per descomptat, només es tractava d' aprofitar un matí de dissabte de mitjans octubre entre amics per fer una mica de físic i veure com aguanta, o no, la neu en aquestes dates.

I és que foquejar i esquiar en un 17 d'octubre en dates tan primerenques costa, no és massa habitual al Pirineu oriental. La sortida, a més de la bona companyia, ha coincidit en un magnífic matí de tardor de cel blau i temperatures agradables. I ben poca gent per la muntanya, en contrast amb el que hem vist aquest estiu.

Porte-bosc-skimo-171020-Font_freda-miguel_soto-alvaro_urzaiz

I la neu... què tal? Doncs humida i pesada, però s'ha deixat esquiar per fer uns pocs girs ben curtets i, per descomptat, amb alguna rascada de record del dia. Ja hi comptàvem! Però en qualsevol cas, res important.

Segons el track realitzat amb Skitude, hem fet una sortida d'un total de 7 km (100% amb esquís) i un desnivell de 495 metres.

Galeria de fotografies

Aquestes són les imatges que avui hem capturat al sector de Font Freda de Portè. Cliqueu en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny