Notícia

L'ensenyament de l'esquí des de dins

Un recull d'articles publicats sobre el món de l'ensenyament de l'esquí

nens,professor,monitor,vall de nuria
Aprenent a esquiar a Vall de Núria Autor/a: Diaridelaneu.cat
Un recull d'articles en forma d'entrevistes o d'opinió personal amb els professors d'esquí o surf de neu com a protagonistes. Si vols saber més sobre aquest món de l'ensenyament de l'esquí segur que et poden agradar. Si et vols dedicar professionalment al món de l'ensenyament dels esports d'hivern, et poden servir per saber com es viu des de dins.

1 • 'Els esquís actuals faciliten els girs i és més ràpid aprendre'

El mes de març d'aquest 2020 vam entrevistar Gabriel Lopetegui, empresari del sector dels esports de neu i d'aventura del Pallars Sobirà. Les seves empreses, escoles d'esquí i activitats d'aventura, donen feina a més de trenta persones. Ens explica el perquè ara és més fàcil aprendre a esquiar i ens mostra amb algunes pinzellades com és el món empresarial de l'ensenyament de l'esquí des de dins.

No és fàcil, però amb constància i convicció, i tenint clar que es fa una aposta pel territori, es pot crear una empresa que dels esports d'aventura i neu que ha esdevingut un referent. Clica aquí.

escola-esqui-cims-pallars-port-aine%281%29

2 • Quatre articles d'opinió d'un professor d'esquí

Un primer dia qualsevol. Amb aquest títol Uri Cornet, professor d'esquí de l'escola d'esquí de Vallter i col·laborador habitual del diaridelaneu, ens explica com encara un monitor el primer dia d'un alumne que vol aprendre a esquiar. Passat l'estiu, anem de cara a barraca! és el títol d'un article en el qual ens mostra les emocions que viu un professor d'esquí quan comença el compte enrere per a una nova temporada.

I finalment dos articles més, en els quals ens fa palesa la problemàtica laboral d'aquest sector on l'entrada i sortida de professors és un fet força habitual temporada rere temporada:  A setmanes de començar la temporada tornen a faltar professors d'esquí. En aquest altre article, "Entre la 'titulitis' i els col·laboradors", en certa manera relacionat amb l'anterior, va exposar-nos una interessant reflexió sobre les titulacions en el món de l'ensenyament de l'esquí.

escola-esqui-alta-vall-del-ter-vallter

3 • Entrevista amb Moisès Costa i Llúcia García, Director tècnic i gerent Escola Esquí Descens RACC

Una entrevista als responsables de l'Escola d'esquí i snowboard del RACC Descens. L'escola té dues seus operatives: una a Les Angles, un cop va tancar l'estació de Puigbalador, i l'altra a La Molina, que actua com a centre principal. A l'entrevista deixaven constància de les dificultats de tirar endavant una escola, sobretot en els seus orígens. Les dificultats s'accentuen si, a més, aquesta vol treballar en territori administrativament francès però té la seu fiscal en un altre país. Finalment l'assumpte es va resoldre en una reunió al consolat espanyol a Perpinyà.

01-moises-costa-llucia-garcia

4 • "Apreneu a esquiar on vulgueu, però sempre amb professionals"

Aquest és el missatge que ens va donar en Pere Paz, Director Escola d'Esquí Alta Vall del Ter. En Pere ens descobria el backstage d'una escola i el que hi ha darrere d'una classe d'esquí. Per descomptat, una crida a evitar l'intrusisme en el sector de l'ensenyament.

pere-paz-director-escola-esqui-alta-vall-del-ter

5 • Entrevistes amb l'escola d'esquí de Masella

Dues entrevistes, que a més són dobles, als professors de l'escola d'esquí de Masella. A la primera
els protagonistes són GonzaloMelero, especialista en surf de neu, i Josep Maria Fages, que ho és en esquí. En format vídeo, les preguntes es van repartir durant el trajecte dels telecadires Masella Jet, TGV, Jumbo Tosa, La Pia i Coma Oriola. Una interessant comparativa a l'hora de fer classes sobre una taula de surf o sobre uns esquís. Clica aquí.I a la segona entrevista Mar Deulofeu i Josep Maria Fages ens explicaven algunes de les altres interioritats que es viu des d'una escola d'esquí. Clica aquí.

6 • "Ens hauríem de fixar més en el que s'està fent a França"

Entrevista amb PatrickRufaste, el Director Era Escola de Baqueira Beret, qui va explicar-nos algunes de les especificitats que suposa exercir a l'escola oficial de Baqueira Era Escola.

ens-hauriem-de-fixar-mes-en-el-que-sesta-fent-a-franca-3

7 • "Amb nosaltres no hi ha client que marxi sense aprendre a esquiar"

Així de contundents ens ho van afirmar els responsables de l'Escola d'esquí Núria, un dels centres d'ensenyament d'esquí que han estat referents al nostre país, i que ho continuen sent per la seva història i el seu model de gestió en l'ensenyament de l'esquí. Clica aquí.

debutants-monitora-vall-de-nurua

8 • Així és un bateig d'esquí o com a prendre a esquiar en només dues hores

Es pot aprendre a esquiar en només dues hores? Doncs sí. Un article en el qual vam explicar com un centenar de persones van participar en un bateig d'esquí. Amb motiu del 75 Aniversari de l'estació, es va fer una promoció increïble, en la qual, per només 30 euros, podien llogar un equip complet, obtenir un forfet de dia de la zona debutants i participar de dues hores de classe amb professor titulat. Clica aquí.

bateig-de-neu-la-molina

9 • Doble temporada

Dos professors d'esquí ens expliquen com viuen el fet de fer la doble temporada. D'una banda en Toni Domingo, que és entrenador i professor d'esquí. Durant uns quants anys ha realitzat el que en el sector de la neu se'n diu la doble temporada, és a dir, fer la temporada a l'hemisferi nord, al Pirineu, i tot seguit encadenar-la a l'hemisferi sud, als Andes.

I de l'altra, en Fernando LuisJulian Pallarola, un dels tants argentins que cada any creua l'oceà Atlàntic per fer la doble temporada com a professor d'esquí. Masella, al Pirineu, i Cerro Catedral, als Andes, són casa seva durant 9 mesos de l'any.

ernando-luis-julian-pallarola-masella

10 • 10 consells bàsics per començar a esquiar

Canvi de perspectiva. Els consells que vam donar als qui volen començar a esquiar, i entre els quals, per descomptat, hi vam incloure la necessitat de fer-ho via els professionals que s'hi dediquen. Començar a esquiar sempre és un repte per a aquella persona que mai abans s'ha calçat uns esquís. El mateix serveix per a una taula de surf. No importa l'edat, perquè es pot començar a esquiar o fer surf a partir dels 5 anys (edat recomanable) i perquè mai és tard per començar. Clica quí.

escola-snowboard-professor-monitor-alumne 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny