Notícia

Les Agències de Viatges confien en 'vendre bé' la temporada d'esquí

La temporada de neu podria començar abans del previst i això els ajudaria en la recuperació

esquis,esquiadors,viatgers,material,aeroport,alguaire
Les Agències de Viatges confien en 'vendre bé' la temporada d'esquí Autor/a: Laura Alcalde - ACN
ACAVe estima el tancament del 50% de punts de venda de les agències de viatges i reclama un "pla de rescat". L'associació preveu la recuperació del sector el juny de 2021. A més, confien en què la temporada d'esquí comenci abans del previst i això els ajudi en la recuperació.


L'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe) preveu el tancament del 50% dels punts de venda del sector si no s'apliquen les mesures necessàries. Actualment, un 33% de les agències no ha pogut retornar a l'activitat i un 20% es planteja tancar de manera definitiva, segons els resultats d'una enquesta realitzada a les 500 empreses associades a la patronal. Davant aquesta situació, el president de l'entitat, Martí Sarrate, ha reclamat al govern espanyol un "pla de rescat total" amb ajudes a "fons perdut" i ha proposat una rebaixa de l'IVA per al sector. D'acord amb l'evolució de la pandèmia, ACAVe preveu la recuperació de l'activitat el juny de 2021, amb un 50% de la facturació respecte a 2019.

Entre 2008 i 2013, "sense paràlisi de l'activitat", a Espanya van tancar 5.000 punts de venda d'agències de viatge i es va arribar a un nivell d'ocupació de 40.000 treballadors. El 2019, el sector sumava un total de 9.500 punts de venda, amb 70.000 empleats, 6.000 empreses i 21.000 milions de facturació.

"Ara, amb aquest cop de la covid-19, és impossible o molt difícil resistir sense ajudes directes", ha assegurat Sarrate. El president d'ACAVe ha advertit que el nombre de punts de venda de les agències es podria reduir a la meitat si no s'aplica un "pla de rescat" per part del govern espanyol.

Entre altres mesures, Sarrate ha demanat el llançament de bons de viatges per incentivar el turisme i un "pla renove" per al sector. "El govern espanyol no està donant el nivell que correspon en aquest sentit", ha criticat el president de l'associació.

Les Agències de Viatges confien en 'vendre bé' la temporada d'esquí

Les agències de viatges preveuen tancar 2020 amb una caiguda de la facturació de gairebé el 90% i un descens de l'ocupació del 14%. De fet, un 95% de les empreses del sector han patit una baixada "dràstica" de les vendes o una paralització d'aquestes durant la temporada d'estiu. Un 72% considera que la tendència es mantindrà aquesta tardor i fins i tot un 28% dels enquestats creu que les seves vendes empitjoraran.

En aquest sentit, Sarrate ha assegurat que la campanya de Nadal serà "complicada" per les noves restriccions i l'evolució de la pandèmia. Tot i això, ha assegurat que la temporada d'esquí sembla que podria començar abans del previst i ha recordat que acostuma a ser un producte que es ven bé per part de les agències de viatges.

autobus-esquiadors-equipatges-terminal-alguaire-acn
La temporada de neu podria començar abans del previst i això ajudaria a les agències de viatges en la seva recuperació (Arxiu).

Pel que fa a l'ocupació, un 87,6% de les empreses consultades ha presentat un ERTO i només un 11% ha desafectat personal. A més, un 21,6% de les agències ha acomiadat treballadors i un 19% ha hagut de tancar tots o una part dels seus punts de venda al públic.

Un 55% de les plantilles de les agències consultades ha teletreballat durant aquest any. Fins i tot, un 4% afirmen haver tancat la seva oficina de manera definitiva per centrar-se en l'atenció virtual als clients.

El 93,3% de les agències emissores han assegurat que el descens de viatges vacacionals ha estat el més perjudicial per a la facturació de l'empresa. Més del 40% de les empreses també han notat un "important impacte" en la cancel·lació d'actes corporatius, esdeveniments, congressos o convencions.

Actualment, la majoria de les peticions que es tramiten corresponen a destinacions estatals com la costa mediterrània, Balears o Canàries. Entre els "escassos" viatges internacionals, un 70% corresponen a destinacions europees, ja que la por a la pandèmia ha reduït "dràsticament" la demanda de països fora de la Unió Europea.

Pel que fa a les agències receptives, els segments de negoci més afectats són MICE (en referència al turisme de reunions i activitats com congressos o convencions) i turisme urbà. Per a aquestes agències, els mercats emissors més importants durant els últims mesos han estat França, Alemanya i Portugal, que sumen el 66% dels turistes internacionals.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny