Notícia

Els esports de gel, també a la corda fluixa

Reclamen poder fer entrenaments fins les 10 del vespre

hoquei gel,barça,puigcerda
Autor/a: Diaridelaneu.cat
L'esport català reclama una injecció de 1.000 MEUR per "subsistir": "Estem en toc de mort". Reclamen poder fer entrenaments fins les 10 del vespre, reprendre les competicions federades i ampliar aforaments.


El sector de l'esport a Catalunya ha alertat del seu "futur negre" si no es treballa per la seva reactivació i ha reclamat a l'Estat que se'ls injecti 1.000 MEUR per poder "subsistir" fins que no arribin els fons europeus, segons els càlculs de Foment del Treball. En un acte organitzat per la patronal, el sector ha presentat les seves peticions en un pla de rescat que exigeix al Govern que equipari les activitats esportives a les culturals i es permeti, per tant, fer entrenaments fins a les 10 del vespre –quan comença el toc de queda- i que els esportistes puguin tornar a casa després. També demanen que es reprenguin les competicions federades i s'ampliïn els aforaments del 50 al 70%.

Segons el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva, el Govern està "menystenint" l'esport català en no tenir en compte el sector a l'hora d'aplicar els mesures, com el toc de queda, i ha avisat que estan "en toc de mort".

El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ha assegurat que traslladaran totes les peticions les reunions que tinguin amb el Govern i ha insistit que cal injectar "en vena" els 1.000 MEUR perquè puguin sobreviure.

Mesures

A banda dels 1.000 MEUR, el sector reclama que es puguin reprendre les competicions federades a partir d'aquesta setmana i que s'ampliï l'aforament a les instal·lacions esportives del 50% al 70%. A més, han exigit que el toc de queda no tingui afectació per a esportistes fins les 10 del vespre perquè es puguin mantenir els entrenaments fins a aquella hora, com en el sector cultural. Segons Esteva, més del 70% dels entrenaments esportius federats són a partir de les 9 del vespre, pel que ha alertat que si se'ls aplica el toc de queda no podran entrenar tot i complir amb els protocols sanitaris.

Esteva ha defensat poder reprendre tota l'activitat esportiva perquè, segons creu, quan es van aturar les competicions va ser per poder "aturar la mobilitat" i ara "resulta que no s'ha aturat sinó que hi ha un descontrol". "L'esport no només és segur, sinó que és imprescindible per lluitar per la salut", ha assegurat.

Pel que fa a mesures econòmiques, el sector demana l'IVA superreduït del 4% sobre els serveis esportius, la supressió de l'IVA en inversions en equipaments esportius i la deducció en l'IRPF de les quotes d'instal·lacions esportives i de llicències.

Afectacions

Segons dades de la comissió d'esport de Foment, 3 de cada 10 persones del sector es quedaran sense feina, mentre que des del juliol n'hi ha hagut fins al 70% en ERTO. Pel que fa a entitats esportives, calculen que "moltes més" del 50% quedaran eliminades després de la crisi.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny