Notícia

Les glaceres alpines, primeres víctimes d'una temporada acabada de començar

Les glaceres de Tignes i Les 2 Alpes havien obert feia 15 dies. Reobriran l'1 de desembre

glacera,les 2 alpes
La glacera de Les 2 Alpes, primera víctima del confinament francès Autor/a: Facebook Les 2 Alpes
Les glaceres de Tignes i Les 2 Alpes feia poc més de quinze dies que havien obert i les nevades i el fred d'aquest mes d'octubre estaven permetent un esquí de tardor com feia anys que no es donava. Els esquiadors hi han pogut esquiar fins ahir dijous, amb mascareta, és clar, entre altres mesures preventives per evitar contagis. Ahir, però, el president de la República Francesa, Emmanuel Macron, va anunciar un re confinament de tot el territori francès i ha obligat a tancar les glaceres. Avui Les 2 Alpes ha fet públic el comunicat de tancament i s'espera que Tignes ho faci en breu. 

 

glacera-tignesGlacera de la Grande Motte el passat 21 d'octubre (Facebook Tignes).

La campanya de les vacances de Tots Sants al França estava funcionant molt bé per dinamitzar l'esquí a les glaceres alpines. Les dues grans glaceres dels Alps francesos, la Grande Motte de Tignes i Leglacier de RocheMantel, coneguda també com de Mont de Lans, a Les 2 Alpes, estaven rebent un bon nombre d'esquiadors que podien lliscar per les pistes en molt bones condicions.

Aquestes pistes, a més de 3.000 metres, reunien molt bones condicions, ja que la tardor d'enguany està resultant generosa en nevades i en temperatures fredes. Això ha propiciat unes bones esquiades als qui durant aquests dies de les vacances de Tots Sants s'havien apropat a unes estacions que estaven complint al peu de la lletra amb els protocols sanitaris i de prevenció per evitar contagis de la Covid-19.

En el cas de Les 2 Alpes, per exemple, la compra de forfets només es podia realitzar en línia i la direcció havia imposat l'ús d'una màscara anti-Coronavirus en tots els remuntadors i en les cues, a més d'obligar a respectar una distància física d'un mínim d'un metre entre dues persones. El protocol a Tignes era pràcticamemt el mateix. Només que els forfets es podien comprar, també, físicament en una taquilla.

Ahir nit però, el missatge al país del president Emmanuel Macron, va acabar de sobte amb les vacances de Tots Sants a les glaceres alpines. Ara totes les esperances estan posades amb què les mesures de xoc que propicia el re confinament de trenta dies, des d'avui i fins a l'1 de desembre, aturin els contagis, ara mateix disparats. Aquest és, en resum, l'objectiu: frenar ara els contagis i fer un "reset" de cara a l'1 de desembre. Ben mirat, pot funcionar, i possiblement sigui bo sacrificar l'esquí de tardor del novembre per salvar així el global de la temporada 2020-21.

Comunicat de la direcció de Les 2 Alpes a les xarxes socials

El president de la República va anunciar ahir al vespre un reconfinament fins a l'1 de desembre, que entra en vigor aquest dijous nit. Per tant, l’estació i la seva zona d’esquí no podran obrir divendres.

Si teniu cap dubte, podeu posar-vos en contacte amb l’Oficina de Turisme i tots els professionals del complex estan a la vostra disposició per ajudar-vos en aquest moment difícil. Gràcies per haver estat a Les 2 Alpes durant aquestes vacances de Tots Sants i per haver gaudit d’una bona respiració abans del confinament.

En les properes setmanes, tota l'estació seguirà preparant la temporada d’hivern complint la normativa, amb l’esperança que les mesures del Govern ens permetin trobar-nos aquest hivern al cor dels amplis espais oberts dels 2 Alps.
Cuideu de vosaltres mateixos i dels vostres éssers estimats.

Enllaç per veure comunicat a la pàgina Facebook de Les 2 Alpes.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny