Notícia

Més aparcaments a peu del cremallera de Núria

FGC licita les obres del nou aparcament de Queralbs, amb capacitat per a 75 vehicles

vall-de-nuria,cremallera,hivern
FGC licita les obres del nou aparcament de Queralbs, amb capacitat per a 75 vehicles Autor/a: Vall de Nuria
La nova zona d’estacionament, que actualment s’usa com a espai propi de Ferrocarrils, s’ubicarà al nivell superior de l’estació. Amb aquest nou espai d’aparcament, que se sumarà als dos pàrquings actuals, FGC oferirà més de 300 places per a vehicles.


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha tret a licitació les obres de construcció del nou aparcament de l’estació de Queralbs del Cremallera de Núria, amb capacitat per a 75 places. Aquest nou espai d’estacionament de vehicles se sumarà als dos ja existents, de 116 i 120 places, respectivament, de manera que FGC tindrà una oferta global de 311 places a peu d’estació. Està previst que els treballs, amb un import d’uns 200.000 euros, s’executin durant l’any vinent.

L'estació de Queralbs es troba al nord-est del nucli urbà d’aquest municipi del Ripollès i té una funció destacada a la línia Ribes-Núria ja que és el lloc on es creuen els trens ascendents i descendents. El projecte de nou aparcament, que s’ubicarà en una esplanada superior que actualment és d’ús intern per al personal d’FGC, inclou la creació d’una nova plataforma que donarà pas a una doble franja d’estacionament. Es millorarà també el ferm actual, el drenatge perimetral i es construirà una barrera de protecció de vehicles i un pas peatonal.

Aquesta obra forma part del seguit actuacions de millora que ha anat realitzant FGC els últims 10 anys a l’estació de Queralbs i que han permès millorar l’accessibilitat a la zona, tant amb vehicle com a peu, augmentar les places d’aparcament, millorar la integració paisatgística i adequar l’estació, entre d’altres.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots