Notícia

Andorra veu bé el confinament del novembre si això pot salvar la temporada d'esquí

El cap de govern d'Andorra, Xavier Espot, preocupat perquè l'economia del país depèn "molt, excessivament" del turisme

grandvalira,telecadira,cubil
Andorra veu bé el confinament del novembre si això pot salvar la temporada d'esquí Autor/a: Cedida
Andorra defensa els confinaments de Catalunya i França per garantir una situació sanitària més estable al desembre i així salvar la temporada de neu. El cap de l'executiu del Principat reconeix que les mesures restrictives comporten perjudicis pel país.


El cap de govern d'Andorra, Xavier Espot, ha reconegut aquest dijous els perjudicis que provocarà pel país el confinament perimetral de Catalunya i el decretat a França fins l'1 de desembre. Tot i això, en una entrevista a Ràdio Nacional d'Andorra (RNA), ha valorat que prendre aquestes mesures ara pot contribuir a arribar a una situació més estable de cara a la temporada d'hivern i les festes de Nadal. Precisament aquest dimecres, el secretari d'Estat d'Afers Europeus de l'executiu del Principat, Landry Riba, destacava que economia andorrana és altament depenent de la frontera i dels fluxos comercials i que les restriccions a la mobilitat que acorden els països veïns poden tenir conseqüències "negatives directes i molt significatives".

A principis d'aquesta mateixa setmana, el cap de l'executiu andorrà manifestava que l'economia d'aquest país depèn "molt, excessivament" del turisme i que decisions que tinguin a veure amb la mobilitat dels ciutadans "impactaran molt", tot destacant que davant les mesures que puguin prendre els estats veïns "poca cosa" es pot fer, més enllà de mantenir negociacions bilaterals. A més, va incidir que des del Principat es vol transmetre un missatge de "seguretat" als visitants i que la línia de treball ha estat la d'explicar la política sanitària que s'ha seguit per fer d'Andorra una destinació segura.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny