Notícia

Setmana de nevades en cotes altes

Possibilitat de gruixos de 25 cm al Pirineu occidental i per sota els 10 a l'oriental

Setmana de nevades en cotes altes
Setmana de nevades en cotes altes Autor/a: Skipass
Deixem enrere un cap de setmana de tardor més estiuenca que hivernal. Vivint aquest primer i segon dia de novembre de temperatures suaus, gairebé càlides, es fa difícil pensar que fa dos anys la temporada d'esquí havia començat en magnífiques condicions. Per sort, demà arriba neu i baixen les temperatures.


Acomiadem un cap de setmana suau en temperatures, sense precipitacions i ben solejat, ideal per continuar passejant pels boscos del nostre terme municipal, o municipis limítrofs (coses del confinament...), tot gaudint dels bolets, la bicicleta o el senderisme. Es fa difícil pensar que fa dos anys ja estàvem esquiant en algunes estacions d'esquí, però és el que té la tardor, sempre sorprèn. Per sort aquesta setmana comencem amb canvis i entrem en un episodi de pluges i neu. Més pluja que neu, segons diversos models.

De moment avui dilluns calma, però demà dimarts, tercer dia de novembre, tindrem pluja al Pirineu per sota els 2.100, amb més intensitat i ganes al Pirineu de l'Alta Ribagorça, Pallars Jussà i Pallars Sobirà. Al Pirineu oriental més pluja que neu, amb cotes que s'enfilen als 2.300 metres o fins i tot més amunt.

Caldrà estar atents a les temperatures per veure en quina altura se situa la isòbara 0 graus.

Dimecres i dijous matí calma "tensa", a l'espera que es confirmi un nou episodi de pluja per dijous nit i divendres, que s'anuncia amb neu en cotes altra cop força altes.

Plànol de gruixos de neu d'Skipass

El plànol de gruixos de neu que hem publicat a l'encapçalament de l'article s'ha obtingut via l'aplicació de precipitació de neu usada per Skipass. Podeu consultar la previsió d'aquest model, que és d'actualització constant, fent ús de la seva aplicació. El localitzareu dins el web, a l'apartat de meteorologia, que permet consultar dia a dia la previsió de precipitacions zonificades i l'acumulació de neu, tant senzill com fent ús del ratolí sobre el calendari que se situa sota el plànol de previsió meteorològica.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny
giny