Notícia

La temporada dels esports d'hivern, entre l'esperança i la resignació

Les bones notícies per a la temporada d'esquí: les mesures adoptades estabilitzen els contagis

esquiadors,mascareta
Esquiadors amb mascareta i braga de muntanya aquest estiu passat a Nova Zelanda Autor/a: Facebook Mt Hutt
El cap d'Epidemiologia del Clínic, Antoni Trilla, afirma que la baixada de la segona onada serà "més lenta" i diu que els tests d'antígens poden ajudar a reactivar activitats però tenint en compte les seves limitacions. Què passarà si les mesures actuals es mantenen més enllà del 30 de novembre? De moment tot són incerteses, però sobre el terreny també hi ha fets que fan pensar amb una temporada que arrencarà condicionada a l'evolució de la pandèmia setmana a setmana.


El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha afirmat que la posada en pràctica dels tests d'antígens poden ser "una bona solució" per reactivar determinades activitats, especialment econòmiques. En declaracions recollides per ACN, ha afirmat que la baixada de la segona onada serà "més lenta" que l'anterior i que en conseqüència no es pot esperar una obertura de l'activitat econòmica de forma generalitzada. En paral·lel, i en aquest mateix sentit, el confinament parcial continua en les mateixes condicions i s'allarga 15 dies més, fins a pràcticament les portes del Pont de la Puríssima, unes dates clau per al sector de la neu. El confinament parcial o toc de queda es prorrogarà fins al 23 de novembre el va donar per fet la consellera de Salut Alba Vergès divendres passat.

Tot i que més enllà del 30 de novembre tot són incerteses, Trilla ha reconegut que actualment la millora en els principals indicadors de la incidència de la Covid-19 és un fet, a la vegada que ha descartat una baixada molt ràpida de cara a les pròximes setmanes. Esperança i resignació a parts iguals. A més, el doctor ha explicat que l'hivern i l'arribada de la grip poden contribuir a aquesta situació, coincidint precisament amb l'inici i desenvolupament de la temporada de neu. Si les condicions actuals de control de la pandèmia es mantenen, també ho podrien fer les mesures de confinament vigents ara mateix, amb tancament perimetral de la mobilitat a Catalunya i amb confinament els caps de setmana dins els municipis de residència. I això genera molts dubtes sobre com serà la temporada d'esquí a les estacions del Pirineu.

El doctor ha explicat que la taxa de positivitat és "massa alta" i això indica que hi ha molt virus circulat i que, tot i la millora, s'haurien de fer encara més proves. A més, ha explicat que amb l'entrada del fred, coincidint amb la temporada d'esports d'hivern, arriba "la part de la pujada difícil" des del punt de vista sanitari.

Pel que fa a la desescalada, ha afirmat que caldrà valorar quin és l'impacte real que cadascuna de les restriccions ha tingut en la desacceleració i ha afegit que si hi ha una estabilització "probablement n'hi haurà prou" amb les mesures actuals. Ha descartat "grans obertures" com a l'estiu però també un tancament complet com el de la primavera. I la pregunta clau per al sector de la neu, en cas de mantenir-se les mesures actuals, és: seria viable obrir els caps de setmana per a uns clients que només podrien ser els dels municipis de la rodalia d'aquestes? I en dies laborables, hi podria anar tothom que ho desitgés sense cap limitació?

De moment tot són incerteses, i aquestes incerteses només permeten pensar amb dues paraules per entreveure com serà una temporada d'esquí que ja es troba en el compte enrere: per una banda l'esperança de veure que les estacions treballen amb normalitat per obrir tan bon punt la neu a pistes permeti obrir pistes, i per l'altra, la resignació del que puguin decidir les autoritats sanitàries i governamentals en funció de l'evolució de la pandèmia.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny