Notícia

Els pisters andorrans aconsegueixen associar-se legalment

Avui han rebut l'autorització del Govern andorrà

simulacre,evacuacio,ferit,pisters,grandvalira
Associació de Pisters Socorristes d'Andorra Autor/a: Grandvalira
Els pisters socorristes han rebut l'autorització del Govern andorrà per a constituir-se legalment en una associació. I ja tenen un nom: Associació de Pisters Socorristes d'Andorra (APSA).


L'Associació de Pisters Socorristes d'Andorra ja és una realitat. Després d'uns tràmits burocràtics iniciats en plena pandèmia, a la passada primavera, avui han rebut l'autorització del Govern andorrà que en ratifica la seva constitució legal. L'associació haurà de nomenar ara un president, un vicepresident, un secretari, un tresorer i com a mínim un vocal.

El fet de constituir-se en associació els permetrà professionalitzar el sector a Andorra i a la vegada relacionar-se com a interlocutors legals amb l'administració i d'aquesta manera ajudar en la regulació de les seves funcions, així com els riscos laborals al quals es troben exposats.

Quines són les funcions dels pisters en una estació d'esquí?

En el cas del Pirineu d'àmbit català, entre els serveis que donen els pisters hi ha el d'obertura i tancament de pistes, atenció i possible evacuació d'accidentats a pistes, control d'allaus i el control de gruixos de neu per als comunicats de les estacions. També són tasques seves la col·locació i retirada de xarxes de seguretat i balises, equipar amb matalassos canons, pilones i paravents, la intervenció directa en cas d'allaus i la senyalització de les pistes obertes i tancades.

Si en voleu saber més us poden interessar aquests enllaços:

Entrevista. David Campa, cap de pisters de La Molina: "Són feines que requereixen atenció i que fas a consciència".
Vídeo-entrevista. Tomeu Ensenyat i Marc Peñaranda, pisters de Masella. "Gent de Masella - Entrevista a Enseñat i a Peñaranda"

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny